Drama u Bihaću: Izgorio skoro cijeli kompleks bolnice

Nakon požara, koji je jutros oko 2 sata zahvatio glavnu zgradu Županijske bolnice “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, od ranih jutarnjih sati vrši se evakuacija aparata i zbraja se šteta na odjelima, dok ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

Po prvim informacijama plamen se pojavio na dijelu krova iznad Odjela pedijatrije i potom zahvatio sve redom spojene krovove na velikom kompleksu. Izgorjeli su svi krovovi i gornji katovi bolnice.

Veliki broj građana iz cijelog Bihaća zajedno s pripadnicima policije, Civilne zaštite, vatrogascima, kao i zaposlenima u Bolnici priskočili su u pomoć. Prvo su spašavani pacijenti, njih oko 400 je sigurno izvedeno iz bolničkih zgrada.

[youtube id=”cRdQJfnPTO4″ width=”600″ height=”350″]

Nadljudskim naporima vatrogasaca iz Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe, pripadnika policije i Oružanih snaga BiH požar u Kantonalnoj bolnici u Bihaću stavljen je pod kontrolu. Uzrok požara su najvjerojatnije dotrajale elektroinstalacije, a došlo je i do eksplozije plinskih boca.

U Bolnici je jutros održana hitna sjednica Županijskog stožera Civilne zaštite, a trenutno je u tijeku i izvanredna sjednica Vlade Unsko-sanske županije (USŽ) na kojoj se raspravlja o nastaloj situaciji. (Fena)

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.