Dragičević: Javio se jedan od ključnih svjedoka, moje dijete će dobiti pravdu

Posljednjih dana u fokusu javnosti, ali i pravosudnih tijela BiH, su i dalje neriješeni slučajevi stradanja mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Iako je jedan stradao u Banjoj Luci, a drugi u Sarajevu i nisu se poznavali, njihove tragične sudbine spojile su i ujedinile obitelji Dragičević i Memić. I ne samo njih, već i kompletnu bh. javnost.

Nedavna nova uhićenja u predmetu Memić pokazala su da se klupko konačno odmotava, no što je sa slučajem Dragičević? Hoće li Tužiteljstvo BiH, koje je od Okružnog javnog Tužiteljstva u Banjoj Luci preuzelo ovaj predmet, dovesti krivce pravdi?

O ovome je u Federaciji danas govorio Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Posljednja odluka Ustavnog suda BiH prema kojoj su mu povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode za njega i Grupu Pravda za Davida je, kaže, sveto pismo u budućim procesima koji će se voditi prema vlasti i institucijama u RS-u. U Sud BiH i Tužilaštvo BiH su jedine svijetle točke u državi u koje, kako ističe, ima puno povjerenje da će njegov slučaj dovesti do kraja.

Obje apelacije su objedinjene i usvojene i Ifet Feraget je ovom apelacijom sve odluke Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka na čelu sa Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom i Republičkog javnog tužiteljstva Banjaluka na čelu s Miodragom Bajićem i jasno stavio do znanja da vlast štiti nalogodavce, otmičare i ubojice moga sina. Ovim su širom otvorena vrata Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, Gordani Tadić, da poduzmu brzu i adekvatnu istragu. Imaju sve dokaze. Ovom odlukom Ustavnog suda institucije RS-a će kad-tad snositi odgovornost, i to veliku, poručuje Dragičević za FTV.

Ističe da se javio jedan od ključnih svjedoka.

Konačno se javio jedan od ključnih svjedoka u procesu organizirano ubojstvo moga sina i hvala mu na hrabrosti. On će biti jedan od ključnih svjedoka za sve ovo što ja, a i Muriz Memić tvrdimo, tj., da su nam djeca ubijena s jasnom namjerom. I ovome jednom mora doći kraj, a nadam se brzoj akciji Tužiteljstva BiH, kaže Dragičević.

Pozvao je, kako je rekao, “političke lešinare” da se odvoje od grupa pravda za Davida i Dženana.

Samo našom borbom i snagom uspjeli smo da Slavica Matijaš ne bude imenovana za glavnog okružnog tužitelja u Banjoj Luci, a Grupa Pravda za Dženana je uspjela da ne bude Dalida Burzić imenovana na mjesto Gordane Tadić. To su uspjesi samo naših grupa Pravda za Davida i Pravda za Dženana i našeg odvjetnika Ifeta Ferageta, poručuje Dragičević.

Kaže da se neće pojaviti pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci u rujnu na ročištu po tužbi za klevetu.

Ja pred zločince i ubojice neću ići, ima sad presuda Ustavnog suda BiH i ne mogu više ništa. Pojavit će se tko treba. Ovo će završiti Sud i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, moje dijete će dobiti pravdu i ja ću onda biti slobodan čovjek, zaključuje.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.