Dragana Lucija Ratković Aydemir na radionici u Širokom Brijegu

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije objavio je poziv na radionicu “Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude”.

U okviru radionice raspravljat će se o kulturnoj i povijesnoj baštini kao dijelu turističke ponude, odnosno načinima kako baštinu učiniti vidljivom i prepoznatljivom, tako da se ni na koji način ne ugrozi njezino očuvanje.

Cilj je radionice lokalnu zajednicu aktivirati u namjenskoj upotrebi baštine, koja će ići u smjeru zadovoljavanja potreba lokalnoga stanovništva.

Radionica će biti predvođena od strane Dragane Lucije Ratković Aydemir, stručnjakinje u području interpretacije baštine, kulturnog turizma i menadžmenta. Ona je direktorica tvrtke za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu ”Muze” d.o.o. Zagreb koja od svog osnutka 2005. godine djeluje kao stručni suradnik i konzultant u više od 60 raznovrsnih projekata strateškog i interpretacijskog planiranja, oblikovanja, izrade dokumentacije, izgradnje ili uređenja infrastrukture za interpretaciju baštine poput interpretacijskih centara, muzeja, kulturnih i tematskih ruta, parkovnih atrakcija i tematskih igrališta te kreiranja cjelovitih identiteta destinacija i mikrodestinacija temeljenih na interpretaciji baštine i njezinoj prezentaciji na inovativan i kreativan način.

Radionica će se održati u srijedu 9. siječnja 2019. godine u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije (Fra Didaka Buntića 14, 88220 Široki Brijeg) s početkom u 11:00 sati.

Ova radionica je nastavak aktivnosti u okviru projekta “Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj”, a sve s ciljem pristupanja što kvalitetnijoj izradi Plana razvoja turizma Županije Zapadnohercegovačke, navedeno je iz ovog Ureda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.