Dragan Soldo i službeno na čelu Nogometnog saveza FBiH

Izborna Skupština Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održala se u četvrtak u hotelu Holiday u Sarajevu.

Na ovojSkupštini NS FBiH prvo su izabrani članovi Izvršnog odbora za idući mandat, a bilo je jasno da će novi predsjednik biti Dragan Soldo koji je na ovo mjesto stigao umjesto Irfana Durića.

Soldo je dugogodišnji djelatnik NK Široki Brijeg, a trenutno obnaša dužnost v.d. direktora kluba, također član je izvršnog odbora NS BiH.

Nakon toga pristupilo se biranju potpredsjednika NS FBiH. Kandidati za ovo mjesto bili su Samir Ćemalović, Ćazim Omić i Mirsad Drljević.

Nakon velike borbe za mjesto potpredsjednika na kraju je ova funkcija pripala Mirsadu Drljeviću koji je dobio najveći broj glasova, javlja Sportsport.ba.

Detalj s Izborne skupštine NS FBiH

Osim Solde mandate u Izvršnom odboru NS FBiH dobili su Mirsad Silić (USŽ), Iljo Dominković (PŽ), Ćazim Omić (TŽ), Adis Hajlovac (ZDŽ), Mirsad Drljević (BPŽ), Slaven Garić (SBŽ), Samir Ćemalović (HNŽ), Dragan Soldo (ŽZH), Nijaz Brković (ŽS) i Vukadin Stipo (HBŽ).

Poslije osam godina došle do promjene na samo jednoj poziciji, i to kada je riječ o Županiji Sarajevo. Umjesto Hamde Spahića član IO NS FBiH bit će Nijaz Brković.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.