Dragan Čović susreo se u Pekingu s predsjednikom NR Kine – Jabuka.tv

Dragan Čović susreo se u Pekingu s predsjednikom NR Kine

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Pekingu s predsjednikom NR Kine Xi Jinpingom.

Dr. Čović je zahvalio predsjedniku Jinpingu na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju ove značajne obljetnice, te iskazao zadovoljstvo uzlaznom putanjom političkih odnosa BiH i Kine, kao i činjenicom da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja. Odnosi NR Kine i Bosne i Hercegovine predstavljaju primjer pravih prijateljskih relacija, te izuzetne suradnje u svim područjima zajedničkog djelovanja, koja se konstantno unapređuje.

Dragan-Covic-Xi-Jinping-1

Susret dr. Dragan Čović u Pekingu s predsjednikom Xi Jinpingom

Predsjedatelj Čović je također istaknuo značaj interesa NR Kine za suradnju u sklopu inicijative „Jedan pojas – jedan put“, kao važnog temelja za daljnji razvitak gospodarskih i svih drugih odnosa Bosne i Hercegovine i NR Kine. Istaknuo je potporu daljnjem unapređenju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, kao i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Xi Jinping je zahvalio dr. Čoviću na sudjelovanju u ovoj značajnoj obljetnici, te iskazao privrženost daljnjem razvitku i unapređenju međusobnih odnosa. Istaknuo je da brojni potpisani sporazumi iz raznih područja daju povoljan temelj za produbljivanje suradnje, te da će kineska strana i dalje davati poticaj kineskim ulagačima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Dr. Čović je zahvalio za iskazanu potporu i prijateljske riječi, te pozvao predsjednika NR Kine da u skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je predsjednik Jinping i prihvatio.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.