Dragan Čović poručio kako se neće odazvati pozivima SDA

13 ili 15 ruku, tko zna tko ima koliko ruka. Imali ste noćas 14 ruku na nekim portalima. Bilo ono 13 ili 12 ili neki drugi broj, što se tiče nas koji pregovaramo neće promijeniti ništa. Ima prostora zakonskog i operativnog da se ovaj posao završi, rekao je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, novinarima nakon sjednice predsjedništva stranke.

Kaže kako ne bi špekulirao o tim brojevima.

Vidjet ćemo kako to izgleda na sjednici Doma naroda. Moje zadovoljstvo je da unutar hrvatskog kluba od 23 imamo potpunu stabilnost. Ja bih ostavio špekulacije po strani. Imat ćemo jasan pravac kako to završiti u Federaciji, rekao je Čović i naglasio kako je osnova svega da posao oko izbora ostave iza sebe te sada to nastave implementirati.

Naglasio je kako se neće odazvati pozivima SDA.

Za to nema nijednog razloga. Mi smo svoj posao napravili. S tim partnerima imamo dogovor da budemo zajedno i u ZDK. Na nama je da ove dogovore realiziramo, rekao je Čović i dodao kako vjeruje da se idući tjedan ta priča završava te da se Borjana Krišto, kao kandidatkinja za predsjedavajuću Vijeća ministara, već otišla u provjeru.

Nećemo se odazvati pozivima SDA, za to nema ni jednog razloga. Mi smo svoj dio posla, koji se tiče pronalaska partnera u Federaciji BiH, obavili potpisivanjem sporazuma i treba biti dosljedan i to provesti. Kroz taj sporazum kazali smo da ćemo uspostaviti vlast na razini Vijeće ministara, entiteta i svih županija gdje to možemo, izjavio je Čović.

Sve što radimo je da prije Božića imamo Vijeće ministara, rekao je Čović i dodao da, što se tiče Vlade Federacije, možda će biti nešto kompliciranije.

Imat ćemo, uvjeren sam, idućeg tjedna uvjete za Dom naroda Federacije BiH. Vidjet ćemo kako će taj proces ići, imat ćemo jednog kandidata, bit će i jedan kandidat iz srpskog naroda kako će to biti kod Bošnjaka vidjet ćemo, rekao je.

Na pitanje novinara o imenovanju Marinka Čavare, koji je na američkoj crnoj listi, budući da je u programu koalicijskih partnera borba protiv korupcije, Čović je upitao zbog čega je Marinko Čavara na crnoj listi?

Naravno da razgovaramo s partnerima pa i tada kada su bile sa sankcije. Nastojimo da naša politika bude usuglašena. Prioritet je nulta razina tolerancije prema korupciji, rekao je Čović.

Dodao je kako su sva imenovanja privremenog karaktera.

Želja HDZ-a je da dođu nove i mlade snage, nastojat ćemo to i implementirati odmah, rekao je.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell)

10 komentara

  • Samo ti Dragane radi svoj poso , vi ostali sus i sidite u kladionicu. Narucite jednu kavu i pijte je 6sati a pivu ce vam svakako neko drugi platit

  • Znaci blokira opet i gazi glasačku volju naroda. Idi i ti otišao je i Bakir i pokupite Dodu da vise narod normalno prodise bez vašim faca.

  • Dragan je stvarno doktor znanosti u svakom pogledu. Bravo. Mi Hrvati već trebamo razmišljati tko će ga moći zamijeniti. Pogledajte samo koliko godina je trebalo Hrvatskoj da dođe neki mudrac ko Plenković. Birajmo najpametnije, ostavimo se bukadžija,anarhista, za nih je mjesna zajednica. Država se treba voditi mudrošću i u zadanim okvirima čekati priliku da nešto uspiješ u Životinjskoj farmi kakav je naš svijet.

  • Pa sto neceg sa konsultivnim /legitimni svojim jedan iz tri naroda koje ti stano insistiras i tvoj HDZ BiH i Hrvatske. I prevariste Shmita.
    Ni Nermina nisu izabrali konsutivni/legitimni bosnjaci Koliko ni Zeljka Komsica tvoji HDZovci Izgleda da si negdje sada zalutao/ pobrkao sve.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.