Dragan Čović nazočio svečanom obilježavanju 25. obljetnice stradanja i progona Hrvata iz Kotor-Varoša

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je u nedjelju s izaslanstvom u Kotor-Varošu svečanom obilježavanju 25. obljetnice stradanja i progona Hrvata iz tog kraja.

Obilježavanje obljetnice je počelo svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja svim poginulim i ubijenim Hrvatima 2. svjetskog rata i poraća, te Domovinskog rata u dvorištu župne crkve u Kotor-Varošu.

Sve nazočne pozdravio je i dobrodošlicu im poželio fra Zoran Mandić. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti svim žrtvama, u župnoj crkvi je održana sveta misa zadušnica za sve pale branitelje i ubijene Hrvate, koju je predvodio banjalučki biskup msgr.Franjo Komarica, uz koncelebraciju ostalih kotorvaroških fratara.

Nakon svete mise, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović kratko se susreo i s msgr.Komaricom.

U ugodnom razgovoru zajednički je usuglašeno kako je nužno raditi na jačanju zajedništva i suradnji između svih sastavnica hrvatsko-katoličkog puka.

Istaknuta je nužnost postizanja jednakopravnosti svih naroda u BiH, jer je to jedini put izgradnje uspješnije i bolje BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.