DOZNAJEMO: Napokon radna mjesta za osobe sa invaliditetom

U utorak, 20.09.2011. godine, u Grudama je održana zajednička sjednica predstavnika Udruge invalida ŽZH, Saveza invalida Federacije BiH te ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH. Sjednici su nazočili: Zijad Arapčić, predsjednik Saveza invalida Federacije, Jadranko Katana, direktor Tvornice za proizvodnju urinara, Stjepan Bogut, ministar zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH, Jelena Šimić, savjetnica ministra, Nasiha Otajagić, predsjednica Udruge invalida – Sarajevo, Zora Mikulić, predsjednica Udruge invalida ŽZH, Ljiljana Marković, tajnica udruge te Marina Damjanović koja vodi podružnicu Široki Brijeg.

U uvodnom dijelu sjednice bilo je riječi o aktivnostima i iznalaženju modela zaštite osoba s invaliditetom na principu nediskriminacije što je ujedno i osnovno načelo konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom.
Razgovaralo se o potrebi konkretnijeg planiranja financijskih sredstava ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH za 2012. godinu, vezano uz isplatu naknade za pomoć i njegu za osobe starije od 65. godina u ŽZH a koje imaju status i pravo po procjeni instituta.

Kada je Zijad Arapčić na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom nagovijestio skoro otvaranje tvornice koja će upošljavati osobe s invaliditetom, mnogima se činila ta izjava prilično nestvarna, što nije neobično za naše ovdašnje prilike.

foto & tekst: (www.boboska.com)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.