Dostavljač pizze se u jeku žestokih protesta probijao kroz Hamburg

Tokom najžešćih sukoba između demonstranata i policije u Hamburgu kroz masu se na motoru probio dostavljač pizze u Hamburgu, što je izazvalo pažnju brojnih korisnika društvenih mreža.

Na snimcima lokalnih medija vidi se kako dostavljač neometan krivuda između mase okupljenih na protestima pod nazivom “Dobrodošli u pakao” gdje je povrijeđeno više desetina ljudi.

“Tom momku treba dati povišicu”, naveo je jedan od korisnika Twittera komentirajući snimak savjesnog dostavljača, koji je također prošao i kroz kordon policije u namjeri da izvrši dostavu.

“Ne nose svi heroji plašteve, neki od njih nose i kutije sa pizzom”, kaže drugi korisnik.

Aktivisti protiv globalizacije drugu noć zaredom protestirali su u Hamburgu gdje se održava samit G20. Policija je saopćila da su nemiri praćeni nasiljem posebno bili izraženi u naselju Schanzenviertel gdje su opljačkani supermarket i prodavnice.

(Srna)


3 komentara

  • Zbog ovog prosvjeda se vraca vjera u covjecanstvo.Bravo ljudi tako se bori protiv globalista i politicke mafije koji su umislili da mogu da rade sto ih je volja.Ubijati neduzne ljude i krasti prirodne resurse zemalja u kojima same izazovu rat.Citav svijet je ratiste izmedu SAD-a i Rusije.Trenutno su u Siriji i Ukrajini.Tko je sljedeci samo bog zna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.