DORH istražuje Luku Modrića: Lažno je svjedočio na suđenju Mamiću?

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istragu protiv Luke Modrića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima. Za zo kazneno djelo predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Iako ne spominju Modrićevo ime, jasno je o kome je riječ iako govore o “32-godišnjaku za kojeg se osnovano sumnja da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku, tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina (1970.) i drugih, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka premda je prethodno bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo”, prenosi Tportal.hr.

Pojašnjavaju da je ‘Modrić ispitan u svojstvu svjedoka neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegovog iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi podjele transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub.

Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegovog prvog ispitivanja.

Kazneni zakon u članku 305. Za davanje lažnog iskaza predviđa od šest mjeseci do pet godina zatvora.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Zaštpo ovaj DORH ne istraži prave kriminalce kao na primjer izdajicu i udbaša Stipu Mesića, kriminalca Ivana Vrdoljaka, izdajicu i orjunaša Ostoju Rankovića, lopovicu iz Gunje Mrak Taritaš….

  • Luka Modrić najbolji i najpošteniji Hrvatski nogometaš svih vremena,UDBU boli svaki Hrvatski uspjeh ,a naj više ih boli samostalna Hrvatska ,pa udari na poštenjačinu ,e neće ići mi koji smo branili svoje još smo tu ,Luka nedaj se ova gamad je na izdisaju,pri kraju su

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.