Donosimo trikove koji otkrivaju kako će tulipani trajati što duže

Postoji li slađi vjesnik proljeća od vaze ispunjene šarenim stabljikama mirisnih tulipana?

Tržnica, ali i omiljene cvjećarnice već u izlozima kriju bukete tulipana kojima ćemo ukrasti naš radni stol, ali i blagovaonicu.

Ovaj vjesnik proljeće ukrao je simpatije žena svojim izduženim stabljikama i kupastim laticama, a dovoljan je tek jedan pogled na buket kako bi se na našem licu nacrtao osmijeh.

Kako da tulipani što duže ostanu svježi?

Pri kupovini tulipana, birajte one koji su još uvijek čvrsto zatvoreni i nisu u potpunosti obojeni. To će vam pripomoći da što duže ostanu svježi. Uživat ćete u procesu cvjetanja, ali i mirisu koji se širi prostorijom.

Ako stabljike imaju lišće koje će prilikom dodavanja u vazu biti potopljene, uklonite ga budući da bi to moglo potaknuti propadanje cvijeta. U vazi posložite cvijeće u krug kako se ne bi naslanjali jedni na druge. Držite ih u hladnoj vodi i dalje od izvora svjetlosti.

Kako aranžirati bukete s tulipanom?

Budite kreativni. Izaberite omiljenu vazu, poigrajte se s nijansama te uživajte u cvjetnoj čaroliji koja nastaje u vašem domu.

Tulipanima redovito mijenjajte vodu i obrezujte stabljike

Tulipani ne vole “piti” prljavu vodu, zato je redovito mijenjate (svakih nekoliko dana) i svaki put obrežite stabljike za otprilike jedan centimetar.

Ovo su savjeti za najbolje fotografije tulipana

S obzirom na to da su tulipani i prave zvijezde Instagrama, pronašli smo i nekoliko savjeta kako ih najbolje fotografirati za sve one koji će svoje cvjetne ljepotane htjeti podijeliti s pratiteljima na društvenim mrežama.

  • Spustite se na razinu tulipana kako biste uhvatili cijeli raspon njihove ljepote. Fotografirajući ih iz nove perspektive, predstavit ćete ih na način koji nije čest.
  • Tulipani imaju toliko detalja i boja. Fotografirajte ih tako da jedan cvijet bude u fokusu kako biste pomoću njega prikazali sve predivne detalje.
  • Zadnje što želite je fotografirati predivno cvijeće, dok se u pozadini vidi zgužvana kuhinjska krpa (osim ako vam to nije bila namjera). Pripazite zato na pozadinu vaše fotografije kako bi dodatno poboljšala fotografiju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.