Donji Vakuf: Iza trojice stradalih ostalo 14 djece, slijedi saslušanje ubojice

Trostruko ubojstvo koje se dogodilo u mjestu Sokolina kod Donjega Vakufa potreslo je čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni za ubojstvo, Sabahudin Habib, jučer je ubio dvojicu službenika Županijske šumarske uprave SBŽ Ferida Rahmanovića i Omera Bašića te osobu koja je bila zadužena za izvođenje šumarskih radova i vlasnika pilane Ševku Draginovića.

Tek oko 19 sati policijski službenici su mogli prići tijelima ubijenih, kada je Habib lišen slobode, nakon čega je priveden u Policijsku upravu u Travniku.

“Tijela stradalih izvučena su u utorak poslije 22 sata, a danas će biti izvršena obdukcija. Osumnjičeni će sutra biti predan Tužiteljstvu SBŽ-a”, izjavio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a SBŽ Rusmir Prohan.

Habib je, prema još uvijek neslužbenim informacijama, vršio ilegalnu sječu šume, a do tragedije je došlo kada Habib službenicima nije dozvolio izvoz šumske građe, nakon čega je na njih otvorio vatru iz automatske puške pa se dao u bijeg.

U akciju pronalaska Habiba bili su uključeni i pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a SBŽ, koji su nakon nekoga vremena telefonski uspjeli ostvariti komunikaciju s osumnjičenim koji se nakon pregovora i nagovora brata predao policiji.

Kako doznaje Klix.ba, iza trojice stradalih ostalo je ukupno 14 djece. Iza ubijenoga Omera Bašića ostalo je sedmero djece, Ferida Rahmanovića troje te Ševke Draginovića četvero.

Očevid će danas (srijeda) biti nastavljen na mjestu događaja u Sokolini kod Donjega Vakufa, a u tijeku dana bit će poznato i vrijeme posljednjega ispraćaja trojice ubijenih.

Iz Šumarske uprave SBŽ-a kazali su da će učiniti sve da pomognu obiteljima ubijenih radnika.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.