Doneseni zaključci i određeni prioriteti na 17. sjednici HNS-a

“Prioritet je izborni zakon, odmah nakon toga će ići zakon o Javnom RTV sustavu, tu imamo i zakon od državnim službenicima, pripadnosti javnih prihoda te zakon o restituciji. Idemo s prijedlozima za koje vjerujemo da imaju apsolutnu mogućnost da prođu u parlamentu”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, obraćajući se novinarima tijekom 17. sjednice Predsjedništva HNS-a, koja se održava u Mostaru.

Rekao je kako ne misli da će ovim izbornim zakonom išta riješiti doli imati mir u sljedećih 18 mjeseci.

“Nama suštinska promjena treba kroz promjenu Ustava BiH”, rekao je Čović.

Rekao je kako HNS razmatra teme i aktivnosti koje će pokrenuti kako bi se set zakona na svim razinama vlasti našao u parlamentarnim procedurama, prenosi Bljesak.

“Imamo usuglašen stav svih članica HNS-a i vjerujem kako ćemo sutra bar na razini BiH imati inicijative, a u ovom tjednu i na razini entiteta”, rekao je.

Što se tiče Izbornoga zakona, naglasio je kako on će biti na koordinaciji svih hrvatskih stranaka i zastupnika i ministara u Vijeću ministara.

“Više nema prolongiranja suštinskih stvari. Došlo je vrijeme da stavimo to na dnevni red daleko od izborne kampanje, iako su neki već ušli u kampanju”, rekao je, između ostaloga, Čović.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Borba za fotelje i imunitet koji dobivas tom foteljom.Jebeš branitelje i običan hrv.narod. Opet političari hoće samo sebi da osiguraju pozicije i sve po starom.Tako preživljavamo od Dejtona na ovamo,vama političarima dobro,vašim bližnjim a ostali hrvatski narod ode trbuhom za kruhom. Dokle prodavati interese jednok konstitutivnog naroda za vaše mrvice-.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.