Donacija opreme školama u ŽZH

Osam škola u Zapadnohercegovačkoj županiji dobilo je osam projektora i osam tableta koji će olakšati pristup mrežnoj nastavi učenicima u ovoj županiji.

Opremu u vrijednosti 7.600 eura osigurava Europska unija u okviru projekta koji doprinosi podizanju svijesti mladih o pravilnom odlaganju otpada i zaštiti okoliša. Zbog novih okolnosti s COVID-om 19 i uvođenjem nastave na mreži, oprema će pomoći učenicima da bolje slijede internetsku školu.

Donacija je uručena 29. svibnja 2020. u Širokom Brijegu, u prostorijama Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ružici Mikulić koja je tom prigodom izjavila:

Zahvaljujem Vam na vrijednoj donaciji koja će biti iskorištena na dobrobit naših učenika i odgojno obrazovnog procesa koji je uslijed pandemije COVID 19 morao biti preoblikovan od neposrednog učenja ka učenju na daljinu.

Eko ZH još jednom pokazuje da se radi o ozbiljnoj udruzi koja u svakom trenutku prepoznaje potrebu društva te se sukladno tome i ponaša djelujući konkretno i aktivno ne samo u pogledu podizanja ekološke svijesti nego i u pogledu ukupne društvene odgovornosti, što je prepoznala i Delegacija Europske Unije u Bosni i Hercegovini.

Projekt “Youth drive” koji financira EU doprinijet će pravilnom gospodarenju otpadom, te o pravilnom zbrinjavanju otpada. U suradnji sa školama, projekt će se prvenstveno odnositi na svijest mladih ljudi koji bi svojim znanjem i akcijama u budućnosti trebali utjecati i djelovati na podizanju svijesti javnosti o zaštiti okoliša. Projekt će također stvoriti osnovu za poboljšanje i rafiniranje postojećeg zakonodavstva u ovom području.

Projekt “Youth drive – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje zakonodavaca za djelovanje“ provodi se u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, financiranog od Europske unije s više od 232.000 eura. Projektni partneri su nevladine organizacije, Udruženje za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore sa sjedištem u Kotoru.

Realizacija projekta održat će se u razdoblju od 15.11.2019. do 15.05.2021., dok je ukupna vrijednost projekta 279.200 eura.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • 1975 u Njemačkoj ništa se nije moglo vidjeti da je bilo rat, a dan danas u BiH dolaze donacije u vrijeme tehnologije ?
    Nikad dosta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.