Dom naroda nije razmatrao prijedlog suspendiranja trošarina na gorivo

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine nije prihvatio na današnjoj sjednici po hitnom postupku razmatrati prijedlog o ukidanju trošarina na gorivo.

Postojala je opća, ali ne i entitetska većina da se ovaj prijedlog razmatra po hitnom postupku.

Od 14 prisutnih izaslanika, njih 10 je podržalo da se razmatra po navedenom postupku, dok su četiri izaslanika bili protiv. Iz Federacije Bosne i Hercegovine je devet delegata bilo za, a iz Republike Srpske jedan delegat je bio za, dok su četiri bila protiv hitne procedure, prenosi Klix.ba.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ) je izjavio da će se Kolegij ovog doma kozultirati po ovom prijedlogu. Sjednici nije nazočio jedan od zamjenika predsjedavajućeg Bakir Izetbegović (SDA).

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je prošlog tjedna prihvatio suspendiranje trošarina na gorivo. Riječ je o prijedlogu SDP-a koji podrazumijeva da stopa trošarina iznosi 0 posto.

Ukidanje trošarina je predloženo zbog intenzivnog poskupljenja nafte na domaćem tržištu, a što je za posljedicu imalo poskupljenje svih potrepština.

Održavanje hitne sjednice Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine je inicirao izaslanik SDP-a Denis Bećirović. Na današnjoj sjednici nije razmatrano sniženje stope PDV-a za životne potrepštine na pet posto te rast stope PDV-a za luksuz na 22 posto.

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je prošlog tjedna prihvatio ove izmjene.

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bi izmjene stope PDV-a trebao razmatrati 24. ožujka. Trenutno postoji jedinstvena stopa PDV-a od 17 posto.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Đubrad kretenska! Izabrani da predstavljaju narod, a vode računa samo o osobnim interesima dok cijene goriva i svega-osim plaća i mirovina-lete u nebo! Dabili i vi odletili, ali u deveti krug pakla!

  • Na ovom bi oduzeli ali razmislite kako bi tu razliku nadomirili. O čemu baljuzgate vi koji pojma nemate. Radim u privatnoj firmi ako negdje oduzmete morate negdje nadodati. Hoćete li smanjiti plaće sucima policiji zdravstvu ili školstvu. Prije nego za nešto glasujete trebate malo mućniti glavom a ne odmah što vam sarajevo ponudi. Iza svake njihove se krije smicalica isto kao kod smanjenja poreza na osobni dohodak. Nemojte niti pomisliti da su Dodik ili Čović glupi. Imaju oni savjetnike i zato ne brinite.

  • E neka tako nam i treba,nek nas je.u do kraja,jer kad se trebaju pravit protesti protiv Rusije i podrška Ukrajini tu smo,a kad se radi o nečem što se nas tice i našeg dobra onda narod šuti ko pi.ka. neka nam i gore nam treba,a i bit će…

    • Alal ti bre vera slobodarski i umni čoveče. Veoma dobro seciraš. Bog ti pomogo a Rusija kobogda oslobodila i denacifikovala bre. Na mnogaja bre leta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.