Doljani i Posušje: ”Pali” s cigaretama i duhanom

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 24. srpnja 2016. godine spriječili su nezakonit promet 1.103 kutije raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica i 92 kutije s trošarinskim markicama. Otkrivene su prilikom granične kontrole Forda, slovenskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani.

U vozilu se nalazili državljani Slovenije, S.K. (1963.) i M.V. (1964.), koji je izjavio da su cigarete njegovo vlasništvo. Vrijednost cigareta, koje su bile sakrivene na više mjesta unutar vozila, procjenjuje se na oko 5.000 KM. M.V. je uhićen i uz oduzete cigarete bit će predan službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH.

duhan_krijumcarenje

Foto: Granična policija BiH

Mješovita patrola službenika JGP Gorica i Policijske postaje Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske 22. srpnja 2016. godine spriječila je nezakonit promet 26 kilograma rezanog duhana.

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao S.K. (1983.) državljanin BiH.

Duhan je predan službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj: