Doktori medicine i stomatolozi u petak će održati kratki štrajk upozorenja u Mostaru

Zbog kršenja Kolektivnoga ugovora, doktori medicine i stomatologije održat će štrajk upozorenja u petak, 30. kolovoza,  ispred Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Odluka Skupštine podružnice SKB-a Mostar Strukovnoga sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije je da se štrajk upozorenja održi  u 8:15 sati u trajanju od 30 minuta.

Iz Strukovnoga sindikata podsjećaju odgovorne da neće odustati od potpisanog Kolektivnog ugovora te da će, ukoliko ga do 10. rujna ne budu ispoštovali, idu u generalni štrajk.

(Fena)


8 komentara

  • I mi bih obični građani štrajkali svaki dan ali kome štrajkat moraš ić privatno sve doktoru a u bolnici ne zna čovjek što bih govorio kao da i nisi došao. Nisu ni slični doktori privatno i u bolnici spram pacijenta., i to je svaki dan sve gore. obični čovjek nema novca da plaća jer nem od čega ni da živi.

  • Pokrali sve instrumente u bolnici i otvorili “POLIKLINIKE” navodno sve “sami ” kupili ( ukrali ) iz bolnice i sada samo salju privatno. Tko moze da placa tolike kontrole privatno ,a ima zdravstveno ” osiguranje”. Neznam zasto bolnica uopce vise “koristi”? Kad tamo dodes sve moras ponijeti od kuce od WC papira i sve ostalo da ne nabrajam,pa ljudi moji gdje to vise ima nego kod nas??? Jadan ti je onaj tko mora nasim doktorima ici JADAN i JADAN!

  • Primaju po šest pacijenata u danu a moraš se mjesecima prije naručiti i dok dočekaš ko živ ko mrtav.
    Meni se dogodilo da su me naručili kod doktora kad sam došla na pregled doktor umro.A bolesnike nitko ni ne broji koji umru a ne dočekaju pregled.

  • U ordinacijama specijalista rade tek završeni liječnici umjesto specijalista doktora a čekaš mjesecima pregled a specijalistu nećeš ni vidjeti ,osim faksimila,oni su na promocijama,predavanju na fakultetu itd.

  • Place im sa par dezura po 3000 KM,sestrama oko 1000. Malo im to,sad ce im placa porast jos po 130 KM,a ostalima nista. Dogodine njima opet po 130 KM, ostalima nista. Djubrad doktorska

  • A ne bunite se sto je u bankama placa po 4000 do 5000 tisuca,nekim direktorcicima,a doktoru koji spasi nekom zivot ne treba dobra placa.treba od zraka zivjet.

    • Ma u SKBM ima ih ko govana, 330, sestara 1250. A u banci 5 direktora. Zavodi su nam na konopcima, Zavod hnk, 100 miliona na place i davanja, za sve ostalo 30 miliona. Nema se vise odakle cupati. Idite u njemacku, nema nam za ljekova, a vama ce tamo biti bolje, nego Vam svima tesko ucit njemacki pa glumatate nostalgiju. Djubrad doktorska

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.