Đoković zaprijetio organizatorima Igara

Japan želi produljiti izvanredno stanje u Tokiju i drugim područjima za otprilike tri tjedna, do 20. lipnja, jer pandemija covida-19 ne pokazuje znakove ublažavanja dva mjeseca prije otvaranja ljetnih Olimpijskih igara.

Izvanredno stanje u glavnom gradu i osam drugih prefektura trebalo je završiti 31. svibnja, ali su opterećenja medicinskog sustava i dalje ozbiljna.

Japan je posljednjih dana zabilježio rekordan broj covid-19 bolesnika u kritičnom stanju, iako je broj novih zaraza usporen. Zabrinutost zbog novih sojeva koronavirusa i sporog pokretanja cijepljenja potaknula je liječnike, tvrtke i stotine tisuća građana da pozovu na otkazivanje Olimpijskih igara, koje bi trebale početi 23. srpnja.

Organizatori su već zabranili dolazak gledateljima koji nisu iz Japana, a odluka o domaćim navijačima očekuje se u lipnju. Prema trenutnim pravilima, dozvoljava se do pet tisuća posjetitelja, prenosi Index.

Planiram igrati na Olimpijskim igrama sve dok budu dozvoljeni navijači. Ako ne, dvaput ću razmisliti o sudjelovanju, rekao je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i tako se pridružio velikom broju tenisača koji razmišljaju o otkazivanju nastupa u Tokiju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.