Dokle su došli radovi na cesti Tromeđa – Zvirovići?

JP Autoceste FBiH uz radove na izgradnji autoceste na Koridoru Vc na poddionicama Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirović trenutno na prostoru Hercegovine radi i na rehabilitaciji regionalne ceste na dionici Tromeđa – Zvirovići.

Dionica Tromeđa – Zvirovići, ukupne duljine oko 5,8 km, izvođački je podijeljena na tri dionice.

Na dionici I (Zvirovići – Miletina) su završeni svi radovi osim polaganja habajućeg sloja asfalta što će biti odrađeno kada to vremenske prilike budu dopuštale, no kako je već ranije položen nosivi sloj asfalta, promet ovom dionicom se odvija nesmetano.

Na dionici II (Miletina – Atlas) su intenzivni zemljani radovi, osobito na zamjeni lošenosivog tla u posteljici ceste kao i radovi na izmještanju postojećih te izradi novih instalacija koje se polažu u trup ceste (oborinska odvodnja, elektroinstalacije, TK i kablovska mreža). Pored navedenog, izvode se radovi i na izmještanju postojećeg vodovoda od Miletine do Tromeđe. Ranije su završeni radovi na izradi potpornih AB zidova u ukupnoj dužini od preko 250 metara te na polaganju 20kV SN kablova za napajanje autoceste električnom energijom sa 110kV TS Čitluk2 – Međugorje.

Istovremeno se vrše i pripreme za početak radova na dionici III (Atlas – Tromeđa) u sklopu kojih je izvršeno iskolčavanje trase ceste kao i obilježavanje svih postojećih instalacija koje će biti potrebno izmjestiti u fazi izvođenja građevinskih radova na rehabilitaciji ove dionice.

Ugovor za izvođenje radova je sklopljen s poduzećem KTM Brina d.o.o. Posušje u vrijednosti od 5.448.481,38 KM s PDV-om, a nadzor vrši Konzorcij IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i IGH Mostar. Završetak radova na rekonstrukciji regionalne ceste Tromeđa – Zvirovići planiran je u ovoj godini, objavljeno je na službenoj web stranici JP Autoceste FBiH.

(www.jabuka.tv | Foto: JP Autoceste FBiH)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.