Dok smo spavali: Objavljen video otmice tankera / Istrčan noćni polumaraton u Tuzli / Rođena 7-eleven beba

   Objavljena snimka zauzimanja britanskog tankera

Na novoj iranskoj snimci vidimo spuštanje marinca u fantomkama iz helikoptera

Iran je objavio video snimku akcije nakon koje su dramatično eskalirale napetosti između iranskog režima s jedne strane, te Velike Britanije i njezinih saveznika s druge strane. Na snimci koja je nastala u petak, može se vidjeti skupina muškaraca s fantomkama na glavi koji se s helikoptera spuštaju putem užeta na palubu Stena Imperio.

Britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt izjavio je danas da iranska akcija “postavlja vrlo ozbiljna pitanja o sigurnosti britanskog transporta i doista međunarodnog transporta u Hormuškom tjesnacu”.

Govoreći nakon sastanka vladinog odbora za hitne slučajeve Cobra, Hunt je rekao da je brod zaplijenjen u omanskim vodama “jasno kršeći međunarodno pravo”. Brod, koji nije nosio teret, ostaje u iranskim rukama, a smatra se da je posada sigurna i dobrog zdravlja.

   Više od 600 sudionika istrčalo noćni polumaraton u Tuzli

Natjecatelji iz 15 zemalja sinoć su trčali treći tuzlanski noćni polumaraton koji je u ovom gradu upriličen u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci. Uz polumaraton bile su još dvije utrke, a ukupno je nastupilo više od 1.100 trkača.

Kako prenosi klix.ba, prvi je istrčao polumaraton Stanley Kipruto, dok je među ženama prvo mjesto pripalo Oliveri Jevtić.

U muškoj konkurenciji drugi je bio Srđan Samardžić dok je trećeplasirani Alija Imamović.  Među ženama druga je bila Amela Trožić, a Helena Javornik je zauzela treće mjesto.

Sada već tradicionalni tuzlanski noćni polumaraton okupio je najveći broj sudionika koji su prošli kroz najljepše dijelove grada. Natjecateljima su moralnu podršku pružali i građani Tuzle, a među trkačima su se mogli vidjeti profesionalni sportaši, kao i rekreativci koji uživaju u trčanju.

Značaj tuzlanskog noćnog polumaratona sada je podignut na veći nivo s obzirom na to da je staza kojom su sudionici trčali službeno certificirana. Certifikaciju staze obavio je stručni tim iz Slovenije te su sada rezultati službeni prilikom prijavljivanja sudionika na neke druge maratone ili polumaratone.

Osim polumaratona ove godine je upriličena i Fun Run trka u dužini od pet kilometara, kao i dječja utrka za najmlađe.

Ove godine tuzlanski noćni polumaraton pokazao je i svoju humanu notu. Naime, u suradnji s Centrom za ranu intervenciju Mali svijet Atletsko-rekreativni klub Rekreativci realizirao je projekt pod nazivom “Za nekog s autizmom”.

Kroz ovaj projekt skoro 150 natjecatelja “prodavalo” je svoje istrčane kilometre, a novac prikupljen na ovakav način usmjeren je za toplifikaciju prostorija spomenutog centra koji se brine od djeci s autizmom.

   Beba rođena u znaku brojeva 7 i 11, a istoimeni lanac trgovina stipendirat će joj studij sa $7,111

Beba, J’Aime Brown, rođena je 11.7. (u SAD 11/7) u 7:11 popodne, a težila je 7 funti i 11 unci (3,49 kg)

Telefon ponosne majke Rachel Langford neprestano zvoni od 11 srpnja, a najuzbudljiviji je stigao iz 7-Eleven-a, koji je proslavio vijest o rođenju malene J’Aime tako što je uložio 7.111 dolara u fond za njezinu stipendiju.

Iz poznatog lanca trgovina prvo su ponudili poklone s pelenama i potrebnom robom, tvrdi majka, a onda je došlo iznenađenje, javlja CNN.

Mlada obitelj iz St. Louisa naglo se našla u središtu pozornosti otkako je stigla prinova na rođendan tvrtke koja ga svake godine obilježava dijeljenjem besplatnih slurpeeja (mljeveni zamrznuti sok), a ove godine imali su razlog više za darivanje.

Langford kaže da je uglavnom usredotočena na svoju obitelj, jer osim J’Aime, ima i šestogodišnjeg sina. Kaže da nije lako žonglirati između plaćanja računa i osiguranja osnovnih namirnica za djecu.

Čini se da J’Aime uživa u središtu pozornosti. “Uglavnom jede i spava – nema cviljenja”, zadovoljna je majka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.