Dok on u Hrvatskoj uživa s ljepoticama, kompanija Dana Bilzeriana je na rubu propasti

Dan Bilzerian, od mnogih prozvan kraljem Instagrama, trenutno uživa u Hrvatskoj gdje rijetko silazi sa svoje luksuzne jahte.

Međutim, dok iz Hrvatske objavljuje razuzdane fotke s jahte, Forbes piše kako se njegovoj kompaniji Ignite International Brands Ltd. ne piše baš dobro.

Prema godišnjem financijskom izvješću, kompanija je prošle godine izgubila čak 50 milijuna dolara.

Ignite je prošle godine “zarađivao” na dva načina: prodajom dionica i zaduživanjem, a zatim je tu gomilu tuđeg novca, navodi Forbes, potrošio.

Kompanija navodno svoje proizvode prodaje u Meksiku, Kanadi, Irskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Ignite prodaje proizvode od konoplje, vodu, votku i odjeću, a u 2019. godini potrošio je 31,6 milijuna dolara. Većina toga je otišlo na marketing, promociju, iznajmljivanje prostora te plaće.

Forbes navodi da im je budžet za marketing i promociju bio 16,4 milijuna dolara, što je više nego dvostruko više od onog što su zaradili prodajom (oko 7 milijuna dolara).

Osim što su hrpu novca potrošili na razuzdane zabave, čini se da je Bilzerian koristio novac kompanije kako bi si isplaćivao plaću i pokrivao putne troškove za druge kompanije koje posjeduje.

Kompanija mora skupiti kapital kako bi mogla nastaviti proizvodnju i širenje na tržištu, na što bi mogli utjecati nesigurni uvjeti tržišta, uključujući one nastale zbog pandemije covida-19, naveo je upravni odbor Ignitea, prenosi Index.

Bilzerian je, inače, bogatstvo (koje nemilice troši na žene i provode) dobio zahvaljujući zakladi koju je njegov otac, stručnjak za korporativno preuzimanje Paul Bilzerian, osnovao za njega, kao i za njegova brata Adama.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.