Dok je pacijent umirao od bolova, oni tražili 3000 eura

Doktor

60-godišnjak iz Županje se danima previjao od bolova zbog kamenca u bubregu. Vinkovački liječnici preporučili su mu operaciju u KBC-u Osijek. Njegov sin je zatražio pomoć od 29-godišnjaka koji se potom obratio svojoj susjedi koja je viša medicinska sestra na Odjelu urologije KBC-a Osijek.

Sestra je, prema optužnici, kasnije zatražila 3.000 eura za obavljeni pregled i prvu operaciju te još jednu operaciju koja je pacijenta tek čekala. Novac su, vjeruju istražitelji, trebali podijeliti.
29-godišnji posrednik je uhićen dok je u jednom osječkom kafiću preuzimao novac od bolesnikova sina, a uhićena je i viša medicinska sestra.

Na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku održanom u ponedjeljak, medicinska se sestra je negirala krivnju dok je posrednik priznao nedjelo, ali se nije nagodio s USKOK-om.

Međutim, tijekom istrage su krivnju prebacivali jedno na drugo. Medicinska sestra tvrdi kako ju je posrednik ‘prevario i iskoristio’. Izjavila je kako ju je posrednik zamolio da pomogne pacijentu, a potom joj rekao da joj se nakon svega sin pacijenta želi zahvaliti jer je puno učinila za njegova oca pojasnivši da je pun novaca. Sestra tvrdi kako mu je odgovorila da je ne zanima i neka se, ako želi, njemu oduže, ali da nju u to ne petlja.

Prema njezinim riječima, posrednik joj je naknadno rekao kako je tražio 1.000 eura jer da joj se obitelj na taj način želi odužiti. Tvrdi kako mu je uzvratila da je to velik novac i da nije normalan te da joj na njezino traženje, nije želio dati broj telefona pacijentovog sina.

No, posrednik je iznio potpuno suprotnu priču i izjavio kako je novac bio ideja medicinske sestre. Kazao je kako se u početku novac uopće nije spominjao, ali da je medicinska sestra kasnije rekla kako ga ‘treba oderati i da računa na to da će nešto dobiti’.

(Net.hr)19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.