Dojava o bombama na više lokacija u Zagrebu

Zagrebačka policija je obavila pregled i na četvrtoj i petoj lokaciji u Zagrebu te je utvrđeno da su bile lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, priopćeno je u četvrtak navečer iz Policijske uprave zagrebačke.

Na četvrtoj lokaciji gdje su policijski službenici obavili pregled i utvrdili da dojava nije istinita, nalazi se ugostiteljski objekt, a na posljednjoj, petoj lokaciji je objekt koji koristi policija.

Iz PUZ-a navode da je poslijepodne policija zaprimila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba, od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere za zaštitu sigurnosti građana. Ujedno su pozvali građane da se u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u vezu s dojavama o navodnim eksplozivnim napravama, obrate policiji te postupe po njihovim uputama.

Nakon što su policijski službenici pregledali svih pet lokacija u Zagrebu, nije potvrđena istinitost zaprimljene e-mail poruka te je utvrđeno da su dojave bile lažne, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Mediji su popodne objavili da su nepoznati počinitelji, koji su se predstavili kao “Vojska Strelkova i Limonova”, u odaslanoj poruci oko 15:30 sati, tvrdili da je postavljeno više bombi na pet lokacija u Zagrebu: u Zračnoj luci, u dvije policijske postaje te u više restorana brze hrane.

(www.jabuka.tv | Foto: Slavko Midžor/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.