Dojava o “atentatu na Erdogana tijekom posjete Balkanu”

Obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji danas treba doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat, javlja agencija Anadolija.

Prema dostupnim informacijama, u dojavi se navodi da bi na Erdogana tijekom posjete balkanskim zemljama mogao biti izvršen atentat. Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tijekom Erdoganove posjete Balkanu u idućem razdoblju, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

Na osnovu dojava iz različitih izvora sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u tijeku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju. Zamjenik premijera Turske i glasnogovornik vlade te zemlje Bekir Bozdag je nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu izjavio kako Erdogan nije netko tko se plaši prijetnji smrću.

(Fena)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.