Dogradonačelnik Zagreba: 2024. rušimo Maksimir i gradimo novi stadion

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavljuje da u drugoj polovici iduće godine počinje gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, što je preduvjet da se 2024. sruši postojeći i počne graditi novi stadion u Maksimiru.

Gradnja stadiona u Kranjčevićevoj je izuzetno važna jer će na tom stadionu trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi dok se ne sruši stari i izgradi novi dugoočekivani stadion u Maksimiru, rekao je Korlaet u razgovoru za Hinu.

Stadion u Kranjčevićevoj vjerojatno s 12.000 mjesta za gledatelje

Za Maksimirski stadion namjeravamo provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaj početkom sljedeće godine, potom će se kroz godinu razraditi idejni, glavni i provedbeni projekt i ishoditi sve potrebne dozvole. U 2024. bismo srušili postojeći stadion te nakon toga počeli graditi novi, objasnio je Korlaet.

U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je preduvjet za građevinske radove.

Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, a Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000.

Sada stadion ima jednu tribinu s 4000 mjesta pa će se dodati još jedna simetrična, a vjerojatno još i dvije, kako bi imao 12.000 mjesta. Kako Grad ima gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj počet će vjerojatno do kraja 2023., a stadion bi trebao biti izgrađen unutar godinu dana.

Rekonstrukcija Doma sportova

Od sportskih objekata na kojima će se raditi iduće godine Korlaet je najavio rekonstrukciju Doma sportova i izgradnju bazena u Španskom.

Za rekonstrukciju i energetsku obnovu Doma sportova izdana je građevinska dozvola, a riječ je o četiri velike i četiri manje dvorane. I prije potresa krovne rešetke bile su oštećene, potres ih je dokrajčio, a sada se ide u obnovu krovnih nosača, pokrova i svih instalacija i pročelja.

Sve to će stajati 150 milijuna kuna, a nadamo se povlačenju 50 milijuna kuna iz fondova EU. Radovi u Domu sportova trebali bi početi u drugoj polovici 2023. i završiti 2024., kaže Korlaet.

Za EU sredstva Grad planira prijaviti i gradnju bazena u Španskom, koja također košta 150 milijuna kuna, a Korlaet očekuje da bi se moglo povući oko 130 milijuna kuna.

Riječ je o gradnji velikog i malog bazena, a bit će tu i sauna, spa, dječje praćakalište, tobogan i polivalentna dvorana.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Mislim daje to stvarno dobar predlog , oko njega dovoljno parkiralista a ako je moguce i tramvajsku liniju. Tako da nakon utakmice nisu problem ni guzve izazvane navijacima. Mislim da je ovo stvarno dobar predlog

 • hahahaha.ovoje isto kao ona serija lud zbunjen normalan.
  za dvije godine rušise stadijon maksimir kolikose tog silnog novca zaradilo nemogu onu ruinu od stadijona srušiti počet.pravit novi stadijon

 • za.Hipo(krate15:02
  moguće kad.dotičnom izade mandat pokupi novac ćao seijačine.trebašse duboko zamislit koije novac leglo od ovog mundijala u kataru.ima dinamo novac.tuje grad zagreb od milijun stanovnika ns.savez hrvatske.sad izmislišijaju kojekakve priče.hahahahaha.🤣

 • Beusan 22:12
  taman tako radise o prevari
  hns savez hrvatske ns savez bih tosu naj kiminaniji savezi na ovim prostorima.samo mute bistru vodu.daimje lakše krast kod nas kadsu počeli renovirat stadijone probili rokove.ni sad nisu završili kadće završit boga pitaj.ovotije kao ona serija nije đekna umrla neznam kaće tako i stadijoni ove tuge

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.