Dodjela Oscara odgođena zbog pandemije koronavirusa, otkriven novi datum

Događaji diljem svijeta odgađaju se zbog pandemije koronavirusa, a posljednji u nizu je i dodjela prestižne filmske nagrade Oscar.

BBC javlja kako će se zlatni kipići umjesto 28. veljače 2021. godine dodijeliti 25. travnja 2021.

Organizatori javljaju kako još nisu sigurni hoće li dodjela biti virtualna ili regularna, a ističu da je još prerano za pričati o tome.

Filmovi su bili važan dio ljudskih života već više od stoljeća, a pogotovo u mračnim vremenima poput ovih u kojima se nalazimo. Svakako su bili tračak nade ove godine. Dodjelu Oscara pomaknuli smo za dva mjeseca kako bismo dali dovoljno vremena svima iz filmske industrije da završe filmove, bez da su u stresu zbog situacije na koju nitko nije mogao utjecati, poručili su šefovi Akademije, David Rubin i Dawn Hudson.

Nominacije će objaviti 15. ožujka sljedeće godine.

Dodjela nagrade Oscar iduće se godine dodjeljuje 93. put, a tijekom svoje povijesti samo je triput bila odgođena. Zlatni kipići dodijelili su se kasnije zbog poplava u Los Angelesu 1938. godine, nakon ubojstva Martina Luthera Kinga Jr.-a 1968. godine te nakon pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana 1981. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.