Dodik žestoko izvrijeđao veleposlanika SAD-a u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izvrijeđao je veleposlanika SAD-a u BiH nazvavši ga “potrčkom” i “špekulantom” zbog jasne potpore Michaela Murphyja Ustavnom sudu BiH i inzistiranja da RS ne može otimati imovinu koja po Ustavu i zakonu pripada državi.

Dan nakon što su iz američkog veleposlanstva osudili odluku parlamenta RS koji je, prkoseći pravorijeku Ustavnog suda BiH, ovog tjedna donio zakon po kojem bi tom entitetu pripalo pravo vlasništva nad nepokretnom imovinom koja je dana BiH, Dodik se obrušio na veleposlanika Murphyja.

Gledam i slušam onog prepotentnog veleposlanika Murphyja i pitam se kako jednu ozbiljnu zemlju može ‘predstavljati’ jedan špekulant i čovjek koji govori neistine. Sjećam ga se još iz vremena kad je bio uporni potrčko svojih ranijih šefova. Danas pokušava glumiti nekoga velikog i misli da i dalje živi u vremenu kada je karijeru gradio servilnim podaništvom, stoji u izjavi koja je medijima dostavljena iz Dodikova ureda.

Ustvrdio je kako su sve nepokretnosti u BiH vlasništvo entiteta, a ne države, a američkom je veleposlaniku usput nastojao obrazloži tezu po kojoj je slično i u slučaju SAD-a.

Američkoj je vlasti istodobno predbacio kako svojim novcem financira “protuhe” – kako je nazvao nevladine organizacije, zaprijetivši kako će se pod udarom odnosno provjerama vlasti RS naći sve one koje primaju donacije iz SAD-a da bi “lagale o kriminalu u BiH”.

Veleposlaniku Murphyju Dodik je na kraju poručio kako mu ne želi čestitati ni Novu godinu.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • On može on je Dodik ,drugi nemogu naravno i ovakvi napadi nažalost pale kod stranaca jer je ovo za njih nešto novo ,nešto nepojmljivo .

  • Dodik je izasao iz okvira pristojnosti i kodeksa ponašanja jednog politicara. Treba ga sto prije smijeniti tko i Komsica i njegove savjetnike koji truju politicku atmosferu medu narodima. Bakir je otisao i jos ovu dvojicu maknuti pod hitno. Cine stetu BiH i svim građanima koji su taoci njihovog nekulturnog ponašanja. Dodik se ne moze vise kontrolirati. Jedan dan jedno vinta drugi drugo. Politicka kamikaza a Komsic je politicki smutljivac koji truje odnose naroda u BiH.

  • Vas mu narod iz RS otisa u Njemacku, Austriji,,Svicarsku,
    ,a Dodo navija za Putina,,sve srbe sa ZAPADA protrat i nek ih vodi Dodik u Rusiju i volite se beskrajno,,vec on lozi jadnu sirotinju,,

  • a šta radi ovaj iz amerike ovde i nama da govori kako ćemo živit i svoje običaje nama nameću natjeraj ga u pm. dodo gdje su donijeli nešto dobro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.