Dodik: “Zahvalan sam gospodinu Čoviću”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govorio je danas o prisustvu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija na jednom od prijema povodom obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Prisustvo Čovića i Del Vehcija izazvalo je mnogo komentara u BiH, ali i Hrvatskoj.

Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to netko tumači to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio s ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju, poručio je Dodik, prenosi N1.

Želim reći veoma jasno da ćemo i mi na njihov poziv kada budu obilježavali važne narodne pranznike, mi ćemo biti, bez obzira što imamo mnogo neraščišćenih povijesnih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem, naveo je Dodik.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.