Dodik: Schmidt nema nikakve veze s europskim putem BiH, on se lažno predstavlja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentirao je novog Visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Ono što Schmidt ovdje promovira kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti Visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvaćanje takvog lika.

Vidim da se Christian Schmidt rasipa nekim optimizmom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što on najavljuje to nije bila uloga Visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske “Večernje novosti”.

Dodik je upitao kakve veze ima Visoki predstavnika s pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

To su gluposti, čak ni Paddy Ashdown nije ulazio u to, pa sad dolazi Schmidt da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Schmidt nema nikakve veze s europskim putem BiH. Europski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignoriraju ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji, naglasio je Dodik.

(www.jabuka.tv | Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
10 komentara

 • Dodik je u prau po povelji un svaka tvorevina stvorena na zlocinu ne moze biti priznata za to su hrvate proglasili da su pocinili genocid a sada to pripremaju srnima politika sa zapada sve unaprijed smisljeno nego treba ove strance zatjerati sto se mjesaju u nase stvari i jos ih debelo placamo da nam kroje sudbinu nikako se opametiti od drugog rata

 • Covjek dolazi iz civilizovane EU zemlje. Moze pomoci naravno da omladina, strucnjaci i marljivi radnici ne odlaze na Zapad nego da zavlada vladavina prava, državnih zakona pa da se takva radna snaga zaposli i da se posao vrednuje kao sto je njegovoj zemlji. Ni po babu ni po stricevima. I da se podobnosti pri zaposljavanju brise a da znanost i postenje u radu iskrsne na povrsinu. Dodo bi propao sa svim svojim podobnicima i poslusnicima. Posten se ne boji švabe niti EU.

 • A gdje će da radi ta mladež?
  U pekarama i kladionicama?
  Ako im je stalo do mladeži što ne otvore fabrike pa ih zaposle.
  Tu su samo zbog bošnjačkog interesa ali to više neće proći.

 • BiH
  1. kolovoza 2021. u 9:57 pišeš marljivi ne odlaze na zapad e ja mislim da oni što ne znaju dalj od imotskog ti ne idu i ti mogu samo dobiti posao ovde tatina sposobna dica i tata ih smjestio u državnu firmu kada su sposobni što ih nije u svoju zaposlio i ove škole što su privatno završili da mogu samo u privatnoj firmi raditi ovde moraš biti dupelizac ako si ostao

  • Mislim da marljivi i radni većinom odlaze ali da kad budu bolje vrednovani i zavlada pravna drzava moze pomoci da ne idu na zapad nego da ostanu u svojoj zemlji.

 • Ipak covjek dolazi iz napredne pravne icivilizovane zemlje i zna se kulturno ponašati a ne kao ti kad sve nije porivom ponašaš se uličarski vrijedjajuci svakoga koji ti nije poslušnik. Zakoni i propisi drzave kao i medjunarodne zajednice moraju se poštovati milom ili nametanjem. Diktatura i omalovažavanje onoga sto misli svojom glavom ne tvojom neće se sigurno tolerisati. Ipak će svabo biti spas i za tvoj obicni narod kao i za ostale sto ih ne vojis i ucjenjuje i prepada drugim drugim i drugačijem. Tu ti ni brat Covic ne moze pomoci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.