Dodik: RS treba biti nezavisna država, to treba biti i Herceg-Bosna, Bošnjaci da imaju svoju Bosnu

Republika Srpska je samoodrživa, a BiH će se raspasti, jer je to kreacija koja ne može uspjeti, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering RTRS-a. Oporba, kaže, izdaje srpske nacionalne interese na bh. razini. Ipak, Srpska je ekonomski stabilna. Smanjena je nezaposlenost i zabilježen rast poreskih prihoda, rekao je Dodik.

“BiH bi mogla funkcionirati ako bi se pridržavala Daytona, ali je praksa potpuno drugačija, poručio je Dodik. Sprega međunarodnih predstavnika i političkog Sarajeva, najviše SDA, učinjena je da bi se ojačao unitarizam. Od BiH napravljen je monstrum”, kaže Dodik.

“Budućnost Republike Srpske je odlična. Јedina je samoodrživa i nastavit će živjeti. A BiH će se raspasti”, ističe on.

Srpski predstavnici u bh. institucijama nanijeli su Republici Srpskoj ozbiljnu političku štetu, kaže Dodik. Njihovo ponašanje u parlamentu Srpske, ometanjem rada te institucije govori o tome da su namjerno izbjegli glasovanje o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti, smatra Dodik. Poručuje da odluka o tome da BiH bude članica NATO-a nije donesena. Nitko ne spori da će se jednog dana odlučivati o tome na razini BiH, ali mi imamo pravo na svoj stav, poručio je Dodik.

“Vidjet ćete da niz izjava govori o tome da mi ne želimo biti granica NATO na Drini. To nije Daytonsko pitanje, Dayton se ne bavi pitanjem NATO, to je pitanje nas koji živimo ovdje. Mi smo sastavni dio lanca u odlučivanju, a mi smo rekli da hoćemo biti vojno neutralni”, poručio je predsjednik RS.

Politički sustav u BiH proizvodi siromaštvo, i Srpska od takve BiH nema ništa, kaže Dodik. Nijedna donesena mjera nije bila u funkciji podrške, tamo nema suverene monetarne vlasti, a Centralna banka je pod upravom stranaca. Ali, ekonomija Srpske, kaže, stoji odlično.

“Mi smo u ovoj godini na proračunskim i fondovskim stavkama imali povećanje prihoda od 150 milijuna. Imamo pokrivenost uvoza izvozom naših proizvoda koja je na rekordnoj razini otkad postoji Republika Srpska. Broj zaposlenih se povećava, a do kraja godine RS će imati 250.000 zaposlenih, što je do sada največi broj”, naglasio je Dodik, prenosi Hrvatski medijski servis.

Odgovarajući na pitanje hoće li se kandididirati za člana Predsjedništva BiH, Dodik kaže da je sve moguće, ali da su izbori daleko. Vjeruje da će koalicijski partneri ostati isti, a predsjednik Republike Srpske, kaže, bit će netko iz SNSD-a.


(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Svaka čast Dodiku, on se bori za svoj narod, oni idu naprijed. Dobro kaže, nema budućnosti za BiH, raspad je čeka, što prije to bolje. Mi hrvati ćemo osnovati republiku HERCEG-BOSNU, i imati kaliforniju. A Muslimane ko jebe

    • Kalifornija? Šta si i ti Amerikom sapran pa lupetaš? Pa dokle više? Znaš li koliko je gradova u Kaliforniji bankrotiralo u zadnjih godinu dana? Znaš da su u nekima mirovine srezane i 90% ? Znaš da se tamo na “prestižnim” sveučilištima redovito mlate studenti ljevičari antifa ovi oni? Pojma nemaš. Pročitaj njihove lokalne portale a ne main stream medije pa ćeš saznati šta želiš nama u Herceg-Bosni. Kalifornija bi PROPALA da Goggle i Facebook nemaju tamo centrale koje je održavaju na životu kroz poreze. I nemoj vrijeđati druge jer tako ćeš teže doći do cilja.

  • “Kramp” nije u redu to što si rekao.Ne vrijeđaj nikoga , jer od takvih izjava nema nikakve koristi .Dapače, mislim da su štetne i provokativne.U ovoj zemlji trebamo imati svi čist račun i opet neće biti ljubavi. A zamislite ako nisu čisti računi (kao sada) onda nije dobro i može biti samo sr.nje.

  • Odi knjemu kad ti se svida.koja definicija je nacionalizam fasizam sovinizam revansizam to ti oni nami tovare a meni se pari da je sve unji tamo.

  • Cjelovita BiH je priznata od Amerike Vatikana i Rusije jedan skopčat ne prodajete više maglu narodu samo se bogatije na svojim gorivima ali neće ići narod će vas kasniti 2018god.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.