Dodik: Pozvati EU da u što skorije vrijeme primi BiH u status kandidata

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik naglasio je da će se na novoj funkciji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a založiti za uspostavljanje dogovora oko zajedničkog interesa na razini BiH uz poštovanje Ustava i Daytonskoga sporazuma, ali ne i nametnutih rješenja visokog predstavnika.

On je tijekom razgovara s veleposlanikom Irske u BiH Milesom Gayranom prenio stav da će se RS u narednom periodu usredotočiti isključivo na ekonomska pitanja, a da će se kao srpski član Predsjedništva BiH zalagati za stabilnost institucija i političke situacije u BiH, kao i za to da BiH što prije dođe do kandidacijskoga statusa na putu ka Europskoj uniji, priopćeno je iz Dodikova kabineta.

Želimo fleksibilniji odnos Bruxellesa prema tom statusu i zalagat ću se za zajedničku izjavu članova Predsjedništva BiH kojom ćemo pozvati Europsku uniju da nas u što skorije vrijeme prime u status kandidata. Time bi BiH dobila novi poticaj i dinamiku, rekao je Dodik, izrazivši očekivanje da se na razini BiH napravi napredak na planu ekonomije i da se uđe u veliki investicijski proces izgradnjom infrastrukture.

Dodik i ambasador Gayran složili su se da bi dobro bilo da BiH s Irskom, koja je izuzetno rastuća ekonomija, razmijeni pozitivna iskustva.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.