Dodik: Pod revizijom će biti diplome iz Travnika i Širokog Brijega

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da bi s opozicijom trebalo da se razgovara o politici očuvanja “izvornog” Daytonskog sporazuma te vraćanja nadležnosti “koje su otete RS-u” djelovanjem visokih predstavnika u BiH.

“Bilo bi odlično, kada bi s opozicijom imali taj zajednički pristup. ‘Dayton’ je urušen djelovanjem međunarodne zajednice koja je imala namjere devastiranja tog sporazuma s ciljem stvaranja unitarne BiH, ali je to onemogućeno našim aktivnostima “, tvrdi Dodik ističući da se BiH mora vratiti u ustavne okvire te odbaciti strani intervencionizam u BiH.

“Ako to može da funkcionira, može da funkcionira i BiH. Ako je Bosna stvar međunarodnog intervencionizma, mislim da će se valjati u blatu još nekoliko godina “, ustvrdio je.

On je u izjavi novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, rekao da je opoziciji danas na sastanku rečeno da vlast ne vidi nijedan problem u radu Narodne skupštine, koja funkcionira u skladu s Poslovnikom.

“Oni koji su tim nezadovoljni, mogu da potenciraju određene stvari “, istakao je Dodik navodeći da su opozicioneri ranije onemogućavali njen rad.

Kada su u pitanju zahtjevi opozicije, naveo je da će se razmatrati predložena pitanja koja će omogućiti rad parlamenta, a odbacio je njihove primjedbe na funkcioniranje RTRS-a.

Predsjedništvo SNSD-a je razmatralo i prednacrte proračuna i ekonomskih reformi, te stanje u nekoliko društvenih oblasti, uz usvojenih 30 zaključaka, a Dodik je rekao da u idućoj godini neće biti povećanja plaća, ali da će ostati na dostignutoj razini.

Nezadovoljni su stanjem u visokom obrazovanju te, kako je naveo, “traže preispitivanje svih diploma iz Širokog Brijega i Travnika te sličnih mjesta, koje su stečene na netransparentan i sumnjiv način”.

Osobe s diplomama u RS-u, kaže, vrše veliki pritisak da budu zaposlene.

“Opće je poznato da je dovoljno dva dana da odete u Široki Brijeg ili Travnik vratite se s fakultetskom diplomom koju želite. Sve i jedna diploma s tih adresa i još nekih bit će preispitane “, ustvrdio je.

Traže i veću odgovornost menadžmenta u javnim preduzećima.

(Fena)


42 komentara

 • Za diplome je čovjek potpuno u pravu.Ko će sa sela donjeti diplomu ako ona nije samo napisana.Pogledajmo samo naše fakultetlije koji rade na najvišim funkcijama// pa to su manje nego polupismeni osnovci..

 • Bravo Dodik! Uz jednu napomenu: Prve “mudo” diplome lansirao je novosadskiFabus, koji je kasnije otvorio ispostave po RS i Federaciji i “naštancao” milijune diploma za vješanje mačku o rep. Ima ih i u svim ustanovama pod tvojom nadležnošu, gospodine Dodik. Dakle, nemoj selektivno… Iako, bojim se da nećeš smjeti udariti na fabusovce, izgubit ćeš izbore ako ih dirneš.

 • bices ti presjednik dok si god ziv STVORIJO SI DRZAVU NISU UZALUD GINULI SRPSKI SINOVI -SAMO PRAVI REVIZIJU U NAS U SIROKOM SI LUD AKO NEMAS FAKULTET PRIJA RATA IH BILO U JUGI 50 DANAS SVI IMAJU FAKULTETE

 • O čemu ovaj lupeta…U Širokom Brijegu niti ima visoko obrazovanje niti je itko u Širokom završio fakultet. U Širokom takva ustanova ne postoji,SSS-ma da ali fakulteti ne,čista laž i izmišljotina.Svi naši privilegirani u Pošti,Elektru,Općini itd su te sumnjive diplome stekli u RS-koj,kod Mileta u Banja Luci…FABUS i slični njima Fakulteti.

 • Mile opet lupeta kao i obično.Neka netko napiše gdje se to u Širokom Brijegu završavaju Fakulteti i tko ih je završio,gdje postoji takva ustanova…Sve diplome naših hrvata pod hitno provjeriti koji su to završili u RS-koj. Djelatnici u pošti,općini,elektru,županiji,tete u vrticu,MUP-va itd. Pa da vidimo tko je legalan a tko nelegalan…Tko ima uredan certifikat,odobrenje za rad a tko nema,..

  • U mom selu blizu ima šovjek diploma raznih, prodaje od c10-20.000 km zavisno od struke klpku želiš., on kao predaje na univerzitetu u TRAVNIKU , A OVO MU JE ISTURENO ODJELJENJE, ALI SU SVE DIPLOME ZAVEDENE U LEGALAN UNIVERZITET I KAO TAKVE VALJANE, PA KO VOLI NEK IZVOLI…

 • Trebali bi u našoj županiji, policiji i ostalim javnim ustanovama malo prekontrolirati znanje vlasnika ovih diploma koje daju ovi takozvani fakulteti po Hercegovini. Znanja takvi nemaju sigurno!

 • svi ovi koji su zavrsili fakultete, na privatnim baustelama,nulabodovba
  ja ih imam pet, da tako je dobro ste culi.pet fakulteta, koji su zavrseni uz veliki trud i muku,uz mnogobrojna ponavljanja, obnavljanja,jer si zaboga, politicki nepodoban.uz cijedenje znoja i grijanje stolica godiiiiinamaaaa , ne danima ili mjesecima,pa sta s njima da radim. eto cuvamo ih zaneka bočla vrimena,, ma boze pomoziiiiiiiiii amen

  • Platiti ne znači samo platiti novcem, plaćanje može biti i u drugom obliku, neki studenti svoje diplome plaćaju neprospavanim noćima i ugrijanim stolicama tako da ne generalizirajte

 • Gospodine Dodig, gdje u Širokom Brijegu ima fakultet, meni je poznato da ima u Republici srpskoj i da su pojedini iz Širokog išli kod Vas po diplome i da je to javna tajna

  • Da, točno. U Širokom Brijegu nema diploma, samo svjedodžba, tj. nema privatnog fakulteta već privatna srednja škola, a kome to treba već bosni, šta ćeš sa srednjom školom, nemožeš se s fakultetom zaposlit bez veze, a kamoli s sss.

   • Diplome SSS u Širokom i fakultetske diplome u B.Luci kupuju oni koji imaju posao u Općini i županiji , tj. podobni koji imaju državni posao.

 • Ovdje u Širokom se ne kupuju diplome sa visokom spremom sada prije ih je bilo što su na položaju bili kupili najviše pravo doće i oni na red , ovdje se kupuje SSS.

 • Kakva je razlika na državnom fakultetu u Mostaru,tko ima vezu i lovu završi ga tko nema i ne završi.Čast izuzetcima od 1000 studenata takvih je 30-50 maksimalno,koji uče i svojim znanjem,trudom i radom steknu zvanje. Vidite što je na medicini,farmaciji,čija djeca tamo upadnu,budu primljena i sa kakvim ocjenama.Djeca doktora,političara i tajkuna.I tu čast izuzetcima koji su od Boga nadareni za to zvanje. Prema tome ovi sa privatnog fakulteta i ovi sa državnog,sve je to umalo…Tko je na divlje kupio diplomu,pa imaju institucije,policija,Sipa,Sudovi istraži i sudski goni procesuiraj. Ali kako to učiniti kada je i tamo takvih sa kupljenim diplomama,da ne spominjemo državne institucije,općina,županija,raz.ministarstva.Fabusovaca najviše…Provjeri te djelatnike-ce,pošte,HT-Eroneta,Elektroprivrede itd.

 • Kakvu Mile ,,kočijaš,,ima diplomu i imali ovaj lik Fakultet.Ako ima odmah ga treba zatvoriti ako mu je ovo bivši student…Nekome nije dovoljan fakultet i stotine diploma-ne pomaže…Krkan-ostaje krkan.sa ili bez diplome fakulteta.

 • U Ljubuškom su govorili Fabusove kupovali diplome ,Novi Sad i Banja Luka .
  Siroki ima Likovnu Akademiju ,znaci mora znat naslikat ( nacrtat) inace diploma nema smisla .
  Vidi se po djelima pojedinaca koliko su stručni ,onaj ko je učio je i naucio zna posao i radit.

 • Nije mile kocijas vec traktorista, molim da se ovo uvazi.
  VSS diplome u Siroki…, kako Srbi kazu: “promasio ceo fudbal”.
  Proziva kao Siroki a ima toga i u njegovom okruzenju koliko hoces…
  Npr. Ranko Bakic (B. Luka), negdje cuh: osnivac, predavac i student na vlastitoj visokoskolskoj ustanovi.

 • Diplome SSS u Širokom i fakultetske diplome u B.Luci kupuju oni koji imaju posao u Općini i županiji , tj. podobni koji imaju državni posao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.