Dodik pisao Trumpu: 25. studenoga ne doživljavam Danom državnosti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu u kojem ga obavještava da Srbi kao konstitutivni narod u BiH, Republika Srpska kao entitet i on osobno 25.  studenoga ne doživlјavaju Danom državnosti BiH.

Dodik je uputio pismo Trumpu nakon što je dobio njegovo pismo povodom praznika, 25. studenoga, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Kao predsjedavajući Predsjedništva BiH želim da Vas obavijestim da Srbi kao konstitutivni narod u BiH, Republika Srpska kao entitet i ja osobno ovaj dan ne doživlјavamo Danom državnosti, niti je taj dan reguliran bilo kakvom relevantnom odlukom kao praznik. Druga dva naroda unutar BiH taj praznik baštine iz vremena komunizma, dok ga Srbi ne doživlјavaju praznikom, navodi Dodik u pismu.

Dodaje da je toj konfuziji umnogome, nažalost, doprinijela stara američka administracija, oglušujući se po tom pitanju na stav Republike Srpske i srpskog naroda, bez koga se u BiH ne mogu donositi nikakve odluke, pa ni proglašavati i nametati državni praznici.

Kao predsjedavajući Predsjedništva BiH želim da Vam prenesem moje namjere na građenju iskrenih i uspješnih odnosa sa SAD-om, lišenih bilo kakvih spekulacija. Cijenim Vas i Vašu politiku koja ide za tim da se ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalјa i to što podržavate doktrine patriotizma u cijelom svijetu. Također želim da Vam prenesem da se zalažem za što skorije pristupanje BiH Europskoj uniji, i da nikakva odluka o učlanjenju u NATO nije donesena, jer se ja i Republika Srpska zalažemo za vojnu neutralnost. Kao što znate, NATO se duboko miješao u rat u BiH i bombardirao Srbe u Republici Srpskoj, navodi se u Dodikovom pismu predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Evo, upravo sam obavio telefonski razgovor sa g. Trumpom, čovjek uopće ne zna da si pod sankcijama. Obećao je ukinuti sankcije, urgentno

  • To je istina. Mislim, opcenito je puno licemjerja. Da budem iskren, ne znaci ni meni nista posebno taj datum jer ne smatram da je nesto posebno vazan za BiH, ali opet da radim u drzavnoj nekoj firmi, instituciji, vjerujem da bi postovao puno vise nego ovako. Mislim da bi Hrvati trebali imati svoj stav neki i datum koji bi SLUZBENO obiljezavali, ali u nas gazde ovakvu situaciju jako dobro koriste tako da jednostavno tijekom svih tih dana rada. Opravdanje je naravno ”ne slavim ti ja BiH praznike”. Pa dobro, u redu, sta onda slavis? Je li slavis onda dan drzavnosti RH, dan Herceg-Bosne, ista, nesto? Naravno da ne. Jer nije njima poanta da se necega drze i da su u necemu slozni, da nesto obiljezavaju, nego da se iskoristava radnik sve do zadnjeg atoma energije i nista vise.

  • Slavimo Božić, Uskrs, UBDM-Veliku Gospu, Dan svih svetih i dan martvih, povijesne partijske izborne pobjede i rođendan druga Gage i nama dosta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.