Dodik: Od Rusije ćemo nabaviti 1,2 milijuna doza cjepiva, i ja ću ga primiti

Republika Srpska potpisala je predugovor s Rusijom na 1.200.000 doza cjepiva protiv koronavirusa, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istaknuo da će se uraditi sve što je moguće kako bi prvih 200.000 doza ruskog cjepiva stiglo u Srpsku do Nove godine.

Nabavit ćemo cjepivo za svakog građanina Republike Srpske, a od njih samih ovisi hoće li je primiti ili neće. Јa ću ga primiti. Neću prvi jer mislim da ima puno ljudi, ali sigurno neću odbiti kada dođem na red, naglasio je Dodik gostujući u emisiji Pečat na RTRS-u.

Srpska neće oklijevati ako se cjepivo pojavi na nekoj drugoj destinaciji u svijetu, poručio je Dodik.

On je naglasio da u RS-u mora postojati briga o djeci, jer ih je 40 zaraženo koronavirusom.

Razumijem da djeca trebaju ići u školu, ali odgovornost prema sustavu mora se zasnivati na tome da osiguramo adekvatne uvjete za obrazovanje u postojećoj epidemiološkoj situaciji, a da djeca budu zaštićena, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je pozvao predstavnike svih političkih stranaka da budu u kriznom stožeru, što je odbijeno.

Nisu htjeli biti s nama, nadajući se da će se po sustavu “što gore za narod, to će biti gore za vlast”, onda pojaviti kao mesije. To ne ide tako i takva logika je prizemna. Unatoč svemu pokazali smo da upravljamo krizom i da imamo neophodne resurse, rekao je Dodik za RTRS.

Kada je riječ o potpunom zatvaranju zemlje, Dodik je ponovio da izvanredno stanje neće biti uvedeno, jer ima dovoljno elemenata i zaliha za borbu protiv epidemije koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Ovaj vinta isti demagogiju tko i Vicic. Daj bolan jednu dozu i za Dragana. A Bakir ce primiti od Erdogana. Samo da nam vas trojica prezivite. Da nas ima tko mantati. jos bar 5-10 god.

  • Primit ces JE ako narod izabere vakcinu iz zajednicke vrece.. i izvuce tvoju vakcinu , ko SUZANA na lotu kad je loptice vadila uz bubnja….

  • Koja se lova ovde okrece ljudi moji… koji je ovo , preko vakcina , farmaceutski biznis…jaci biznis od bjelog koji tonama prevoze brodovima od Albanije preko Djukanovica ,Milanovica Plenkovica do Italije… Svi su oni mafija…u odjelima kravatama a pozicijom foteljama statusom //glume vodje koji svjesno unistavaju ekenomiju i slobodu naroda…

  • Blago svakoj budali koja misli da će neko od političara primiti Vakcinu. Oni svojoj djeci to ne daju. Pitaj Gatesa, Blaira kad su pitali je li dao vakcinu svom djetetu.? Ahaaaaaaaa . Tony Blair se zalagao za obvezno cijepljenje a kad su ga pitali novinari ( dok su još postojali novinari) je li cijepio svoju djecu počeo se znojiti, crveniti, izbjegavati odgovor. Otrovi su samo za STOKU. NE ZA ELITU.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.