Dodik: Neuobičajeno brzo za BiH je došlo do dogovora i konsenzusa

Milorad Dodik
Čelnik SNSD-a Milorad Dodik izjavio da je neuobičajeno brzo za BiH došlo do dogovora i konsenzusa i da je vrijeme da se krene dalje.

Mislim da smo se prvi put svi složili i dogovorili da vidimo šta možemo učiniti za napredak. Trebamo se dogovoriti oko Vijeća ministara. U ovo su uloženi ozbiljan napor, brzina, razumijevanje i uvažavanje partnera.

To je podrazumijevalo nekoliko osnovnih elemenata, a to je da dođemo do efikasnog formiranja vlasti, usvajanja nekoliko bitnih dokumenata za funkcioniranje Bosne i Hercegovine, usvajanja i deblokada planova, izjavio je Dodik.

Kako je kazao, jasno je da između ovih stranaka i dalje postoje razlike po pitanju članstva u NATO-u, odnosno da se stranke okupljene oko SNSD-a protive tome, dok su ostale stranke za.

Nismo htjeli gubiti mnogo vremena oko toga, već smo se dogovorili da ćemo se s pitanjima suradnje s sigurnosnim i drugim agencijama i organizacijama baviti naknadno. BiH ima svoj plan reformi vezano za obranu i suradnju, a suradnja s NATO-om postoji i to nitko ne spori, naveo je.

Naveo je da u proteklom mandatu sa Strankom demokratske akcije nije bilo nikakvog dogovora osim tehničke podjele pozicija, te da su problemi u proteklom razdoblju nastajali zbog, kako je ustvrdio, blokada SDA.

HDZ BiH, SNSD i “Osmorka” potpisali koalicijski sporazum o formiranju vlasti

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.