Dodik: Nema prebcivanja vojne imovine s teritorija RS-a na državu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da nije bilo, niti će biti knjiženja perspektivne vojne imovine na razinu BiH.

Ako se i knjiži u RS, onda se to knjiži u njenoj Geodetskoj upravi. Vrlo je lako provjeriti da nikakvih pokušaja oko toga nema, rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.

Tvrdi da nije donesena nijedna odluka koja bi govorila o knjiženju perspektivne vojne imovine na BiH.

Jedino ako nešto nije Mladen Ivanić (bivši član Predsjedništva BiH) uradio skriveno od nas, pa da mi ne znamo, to ćemo provjeriti. Ali, koliko ja znam, a sada sam provjeravao u Geodetskoj upravi RS, nikakvih zahtjeva, nikakvih pokretanja i procedura nema i neće ni biti, ustvrdio je on.

Dodik je dodao da je to “imovina RS i nikada neće biti uknjižena na BiH“.

To oni moraju znati i to smo pitanje završili, ustvrdio je Dodik.

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je prethodno danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke Kasarne “Kozara“ i aerodroma “Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u tijeku su određene pravne procedure, rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugim tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

(Fena)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.