Dodik: Ne bira me BiH već RS i njima ću odgovarati

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je prihvatio  kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, jer je uvjeren i u svoju i pobjedu Željke Cvijanović u utrci za funkciji predsjednika RS-a.

Dodik kaže da će obavljati dužnost srpskog čana Predsjedništva BiH isključivo u interesu ljudi RS.

Ne bira me BiH već RS i srpski narod i njima sam obavezan, dodao je.

Što se tiče BiH, naveo je da je ona definirana Ustavom, koji će biti okvir po kojem će da djeluje.

Očekujemo 370.000 glasova za člana Predsjedništva i predsjednika RS, te 300.000 glasova podrške našim listama za Narodnu skupštinu RS-a i nešto više za Zastupnički dom parlamenta BiH, naveo je Dodik, za koji kaže da žele da sačine zajedničku listu s koalicijskim partnerima, DNS-om i SP-om.

Nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a, na kojoj je potvrđena njegova kandidatura na idućim općim izborima, kazao je da je prihvatio kandidaturu jer RS treba podrška s te razine  BiH, koja, kako je naveo, nije postojala u proteklom razdoblju. 

Potpuno sam uvjeren da će RS biti tako i ojačana. RS više ne smije biti stavljena sa strane u BiH, već prioritet i to će biti za mene u svemu što budem radio, ustvrdio je Doidk. Optužio je sadašnju vlast na toj razini da su se pretvorili u one koji danas u RS predstavljaju Sarajevo. 

Tu lošu politiku ne želim da vidim ni u primjesama, dodao je.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.