Dodik: Muslimani i Hrvati ne mogu nikako zajedno

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u razgovoru za TV Prva kako u BiH ne može biti oružanog sukoba, osim eventualne intervencije NATO-a.

Ne može biti oružanog sukoba, jedino ako NATO bude neku intervenciju radio, ali ostalo ne. Mi već 25 godina živimo u miru, u posljednjih 15 godina u BiH nema nijednog masovnijeg ekscesa na nacionalnoj osnovi, da je sudjelovalo pet ljudi s jedne ili druge strane, rekao je Dodik.

Između ostalog, rekao je kako će biti put ka neovisnosti kada se na to odluče, a za referendum je rekao da će jednog dana sigurno biti, da će doći vrijeme da će se održati ili tijekom noći sazvati sjednicu Narodne skupštine i završiti svoj posao.

To će se sve događati politički, naravno, ništa nasilno, dodao je Dodik.

Muslimani hoće napraviti državu i ukinuti entitete. Mi nećemo. Ustav kaže da smo mi fiskalno suvereni i jednog dana izaći ćemo iz toga i nećemo ni korak dalje od Ustava, rekao je Dodik.

On je ukazao da činjenica da BiH nema proračun u kolovozu pokazuje kakva je država i zaključio da nema stabilnosti na prostoru BiH dok se narodi na tom prostoru ne raziđu.

Muslimani i Hrvati ne mogu nikako zajedno. Federacija BiH nikako ne funkcionira. BiH ne funkcionira jer Bošnjaci hoće zemlju samo za sebe, to ne dozvoljavaju Srbi, a neće ni Hrvati. Međunarodna zajednica konstantno mešetari i krši međunarodno pravo, rekao je Dodik.

Naveo je kako BiH nikada nije bila država sama za sebe već uvijek organizacijska jedinica pod nekom velikom silom te ukazao da je zapad, koji je činio sve da uništi komunizam, ostavio komunističke granice i sjeme razdora.

(www.jabuka.tv | Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
24 komentara

 • koliko god mu lajali i koliki god seronja bio (bez uvrede) čovjek je u pravu.
  imamo više sustava od kojih ni jedan ne funkcionira. imamo mirovinski sustav koji ima problema, zdravstveni, obrazovni, ….. ubiru se porezi i sve, a ništa ne radi jer nema definiran proračun niti ima sredstava.

  najbolja i možda najpametnija opcija bi bila razdvojiti se. ako već imamo 3 entiteta što ne bi mogli ići korak dalje i napraviti par država. ionako se nema šta izgubiti. ako se RS odluči odvojiti nema toga tko im to može spriječiti. dovoljno im je da ih nekoliko država prizna kao samostalnu i neovisnu, a to će se lako riješiti.

  (s ovim mojim mišljenjem nisam htio nikoga povrijediti ili omalovažiti, ovo je samo moje mišljenje)

 • I ne mogu da vjerujem da se ne uradi ovo kako Dodo kaze,vide svi da ovo ne funkcionira i ne ide u pravome smjeru….

 • 24 su većinske hrvatske općine/grada u Federaciji BiH. Samo hercegovina, ravno,neum,stolac,čapljina,mostar,čitluk,široki brijeg,ljubuški,grude,posušje,rama,prozor,tomislavgrad,livno i kupres, 6-7 većinskih hrvatskih općina u srednjoj bosni, zna se koje su, i posavska županija. Bujrum.

 • Ako se je raspala Jugoslavija zašto se onda ne bi raspala i Jugoslavija u malom odnosno BiH. Svaka na svoju stranu i gotovo

 • Kako ne mogu Osmica se izjasnio tko hrvat, Komsic hrvat i idealno se slazu sa Dzafirovicem i Bakirom. Imaju iste ciljeve i programe. Unitarna BiH i Federacija bez hrvata. Onda ce Osmica biti bosnjak a Komsic ,, ostali,,. To je ta bosnjacka demokracija i suzivot

 • Strancima ne odgovara mir, bolje ovako. Bosansko lonac uvijek kljuca a oni peru milijarde na BiH a od toga dvije trecine tog novca i ne ude u BiH. A ujedno smo im poligon za puno toga sto ne valja. Pa plemena u pustinji nemaju stranog tutora i nece ga a mi ih imamo na desetine. Gdje se napredak i desi oni su tu da to useru, pokvare. I kad odu onda strane diplomate kazu BiH je lidacka kosulja.. A mi smo ludaci. Jer o BiH raspravljaju diplomate 80 i plus godina. To su starci i senilni ljudi. Jebes drzavu gdje mozes se izjasniti kao ostali i uzet funkciju hrvatima, biti bosnjak i pred izbore hrvatski poslanik u Domu naroda, student Osmica hrvat i Osmica bosnjak sef OSE itd.. I onda dode Smit novi visoki prestavnik i rukuje se srdacno sa tim istim.

 • Moj Dodik nisu nikad ni mogli….ovo je silom navučen brak vec 20 godina , plus vi Srbi ,BiH vec odavno ne funkcionira, zbog HDZ a i njegovih članova -uljeba kod Hrvata ,SDA i SDSA ,mislim mogli smo funkcionirati ko Belgija ,koliko para dijaspora nam je poslala ali nas odvratni mentalitet povezan s HDZ om sve pokrao i sebi uzeo ,steta nekad bila Partija za Hrvate pogubna ,danas je to HDZ, jos malo pa cemo postati manjina ,nema nas ni 300 000 vise ,to je uradio HDZ u RH i ovaj HDZ u BiH ,sram neka ih je ,da se uvede smrtna kazna za HDZ ovske lopine ,ne bi mi Ni mrvicu bilo zao ,sram neka ih bude tko je god clan te organizacije masonske HDZ ,sram!!

 • Pa naravno da ne mozemo zajedno.Hrvati su ostali Hrvati, a bosnjaci 5 nacionalnosti promijenili.Ne znam do kada ce biti bosnjaci…

 • Ma, dosta je više i tebe i njega, i onog trećeg, marš i tri p.m. sva trojica. Gotovi ste sva trojica. Pustite nas da normalno živimo bagro lopovska!!!

 • Kod bosnjaka svakih 15-20 god nova nacija. Bas su univerzalni.. Tko i ovi nasi u HDZ, bili jugosloveni, pa ostali pa hrvati… Yi oni se opako saltaju..! Ali sto su da su vazda vole klepati i krasti, nikad dosta…

 • Mile upravu si, nego mi hrvati lagano nestajemo, iseljavamo se. Jedino ovo malo sto ce ostati koji su napravili svoje konglomerate ti ce se samo njima prisloniti.

 • Vas 3 predstavnika naroda u Bh takmičite se samo ko će bit veći lopov od vas trojice i to je to i ništa drugo!Lajete lajete jedan na drugoga posle žderete i pijete zajedno a nezna se koji vas ima više novca a narod ko narod šta će jadni narod.

 • ne može ćaća sa sinom brat sa bratom i prema tome svak bi trebao sebi sto uberes jedi ali prije toga sudstvo oformiti da nas ne pljačkaju naši niti njih njihovi ovoliko godina nema reda e neće ga ni biti prodje život jedne generacije bili bi bolji prijatelji kada bi se znalo što je čije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.