U HNŽ-u 13 novozaraženih, u ŽZH tri

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 13 novih slučajeva koronavirusa.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 193 uzorka. U HNŽ pozitivnih je 13 i to pet iz Mostara, po tri iz Čapljine i Čitluka te dva iz Neuma.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar na bolničkom liječenju trenutno je pet bolesnika, od kojih je jedan na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilni.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u utorak su izdali deset rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 60 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U ŽZH tri nova slučaja

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke registrirana su tri nova slučaja koronavirusa od 33 testirane osobe.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su dvije novozaražene ženske osobe iz Ljubuškog te jedna muška osoba iz Gruda.

Od koronavirusa oporavila se jedna osoba iz Širokog Brijega.

U samoizolaciji nalaze se 33 osobe.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 18 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Ljubuški – 8
  • Grude – 6
  • Široki Brijeg – 3
  • Posušje – 1

(www.jabuka.tv)