Dodik “moli” Vučića da zbog sigurnosti ne dolazi u Istočno Sarajevo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga moli da odgodi posjet Istočnom Sarajevu predviđen za petak kada je planirano otvorenje bolnice.

U obrazloženju Dodikovog pisma je istaknuto da je to učinjeno da bi Vučić bio “zaštićen”, s obzirom na “napade” na Vučića za miješanje u izborni proces i utjecaj na volju srpskog naroda u BiH.

Iskreno Vas molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odgodite za poslije predstojećih izbora. To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod, naveo je u pismu Dodik, koji će sutra u Istočnom Sarajevu prisustvovati svečanom otvaranju bolnice “Srbija”.

On je poručio Vučiću da ne dozvoli podjele Srba u Republici Srpskoj i Srbiji jer je to jedan narod, te istakao da je i jedinstvo Republike Srpske i Srbije prirodno i da se ne smije odustati od toga.

Republika Srpska, njezin narod i ja, kao njezin predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za podršku. Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruirali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije, navodi se u pismu.

Predsjednik Republike Srpske ponovo je potvrdio bratstvo sa Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, zbog bolje budućnosti za jedan i jedinstveni srpski narod.

On je obavijestio Vučića da bolnica koja će svečano biti otvorena u petak u Istočnom Sarajevu nositi ime “Srbija”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.