Dodik: “Mi smo našli svoj Daytonski sporazum”

Prredsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da je taj bh. entitet “pronašao svoj Daytonski mirovni sporazum”.

Kaže da je tekst Daytonskog sporazuma pronađen, kako je informiran iz medija, kod pratitelja Alekse Buhe, koji je bio u Parizu, 1995..

“Dobio je taj sporazum i trebalo je da ga donese u RS i očigledno da ga nije dao na raspolaganje organima.
Eto, mi smo našli neki svoj Daytonski sporazum. Sada ostaju drugi. I oni su imali neki svoj primjerak, pa neka nađu svoje”, ustvrdio je Dodik. Očigledno je, navodi, da se u Sarajevu s tim dokumentom manipulira jer su, kako kaže, željeli da tumače Daytonski sporazum kako oni žele, a ne kako je napisano.

Komentirajući medijske navode da se originalni primjerak Daytonskog sporazum nalazi u sefu u Predsjedništvu BiH, Dodik je za RTRS rekao “da oni nisu od početka željeli da prihvate Daytonski sporazum, te na taj način vršili pritisak na visokog predstavnika”.

“Svi visoki predstavnici su, kaže, u svojim mandatima mijenjali Daytonski sporazum i to je dio međunarodnog kaznenog djela, koje treba jednog dana procesuirati, bez obzira tko je i na koji način vršio tu funkciju. Dokument ‘Daytonski mirovni sporazum’, koji je policija pronašla kod Željka Kuntoša s Pala trenutno se nalazi u MUP-u i bit će deponiran u Osnovni sud Banja Luka” – rekao je u srijedu Darko Ćulum, direktor policije RS-a.

Istraga će, kaže, pojasniti kako je Kuntoš došao do dokumenta.

Ćulum je rekao da je policija imala informacije da je Kuntoš želio da proda dokument, te da bi istragom trebalo da budu utvrđene sve činjenice i da će svatko tko bude doveden u vezu sa tim dokumentom biti saslušan.

(Fena)


4 komentara

  • Bravo Mile sada se vratiti izvornom tekstu sprovedbe Dejtonskog sporazuma…Biti će ,,kmečanja,,iz Sarajeva…Kunu se u Dejton a oni ga uz pomoć visokih prestavnika mjenjali nelegalno u svoju korist više puta…

  • Sada pročitaj te tu izvornu verziju Dejtonskog sporazuma i ovog što je danas u stvarnosti u BiH-ni i vidjet će te da to nije ni nalik tom sporazumu…Bošnjaci su sve to izokrenuli uz pomoć stranaca,visokih prestavnika,OHR-a i domaći izdajnika srpskih i hrvatskih u svoju korist…Znači ostalo je vratiti se izvornom Dejtonu ili on ovakav nema smisla i svoju pravnu funkciju..Bošnjački političari su se toliko osilili u zadnjih 15-20 god.da ne poštuju više niti odluke Ustavnog suda države BiH-ne u koju se kunu..To se ne libe javno reći u svojim Federalnim medijima bez,pardona.O čemu onda pričamo..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.