Dodik: Košarac je napisao kraj svog političkog puta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tijekom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži suradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvaća.

Košarac je završio što se tiče politike naše stranke i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim ćemo poduzeti one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba nitko sumnjati, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar osobne odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje kojim je zbog svog malog osobnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio, ocijenio je Dodik.

Dodik je konstatirao da ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstelaciju odnosa na razini BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za Republiku Srpsku, rekao je Dodik.

On je poručio da mu je kao čovjeku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obilježavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gdje je bio svih prethodnih 10 godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju kao što je privatna zabava u Sarajevu.

Staša Košarac objasnio razlog svog dolaska na korona-party: Nisam se dugo zadržao

(Srna)


5 komentara

  • Mile korona se uzivio. Njemu stimaju ove represivne mjere u kojom se on jako dobro snalazi. On i njemu bliski drugari koji su poslovali sa svojim girmama, nabavkama izaci ce za par milijuna bogatiji.. Svi ovi kojo glumataju postenje, kao kunu se u zakon najveci su krsioci istog. Bar iskustva govore. Evo Solaka, Nobaloca i njima slicnih. U RS ce biti isto. Pred nama je zivi bili pa vidjeli.

    • Pa Mile ne vidi sebe. Koliko je puta dolazijo Vucicu u Srbiju u toku corona mjera i nije nijednom bijo na granici u karantenu ko ostali obicni narod. Sta je on posebno zasluzijo da moze krsiti propise. Mjere za sve trebaju biti iste. Ili on jos se drzi svoje”ne moze mi niko nista”.

  • Ovako postupa čovjek. Ovako postupa netko tko pokazuje primjerom…..
    Eto vam Čovića….pa vidite njegove reakcije na “bisere” iz njegovih redova.
    NEMA JE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.