Dodik: Još idući tjedan pregovaramo sa SDA i više nećemo trošiti vrijeme

Milorad Dodik
Predsjednik SNSD-a  i predsjedavajući Predsjedništva BiHMilorad Dodik najavio je da će se predstavnici te stranke još samo idućeg tjedna sastati s predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) te da više “neće trošiti vrijeme” na sastanke koji, kako kaže, ne daju rezultate u vezi s formiranjem vlasti na razini BiH.

Istaknuo je da ne može biti ništa od zahtjeva za formiranje novih ministarstava u Vijeću ministara BiH.

To je strategija koju je SDS postigao s predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, što se vodi u njegovom ekspozeu od prije četiri godine, ustvrdio je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Na sceni je, kaže, blokada ustavnih prava Srba, jer se blokira implementacija izborne volje na izborima.

Odbacio je kao neprimjerene jučerašnje kritike međunarodnih službenika u BiH u vezi s predloženim nacrtima zakonima o javnom redu i miru, ističući da je to izravno miješanje u unutarnje stvari.

Pozivam ih da se prestanu miješati u unutarnje stvari u RS-u. Nitko nikome nije zabranio mirne prosvjede. Znate da su i prosvjedi na banjalučkom trgu trajali više od 200 dana bez odobrenja, a onda stranci nama kažu da to trebmo dopustiti. Što da dopustimo, je li oni to ovdje kreiraju neke prosvjede?, upitao je on.

Kaže i da MUP RS ne treba dostavljati svoje dokumente međunarodnim ekspetima i veleposlanstvima da oni odlučuju o njima te da će tražiti da se s time prekine, ukoliko je takva praksa.

Ti zakoni će, kaže, biti predmet parlamentrane rasprave, a pita i što bi bilo kada bi RS prepisala zakone o pravima policije u Americi i bi li veleposlanik te zemlje u BiH to zaustavio.

Zamislite, u tom priopćenju piše i da treba pojačati europski put BiH, a Velika Britanija izlazi iz EU. Time nam vrijeđaju inteligenciju, rekao je Dodik.

Najavio je da će biti obavljeni razgovori i s medijskom zajednicom, kojoj neće biti onemogućeno da radi svoj posao, ali je protiv zloupotreba.

Dodik ističe i da se zalaže da novinari dobiju status službenih lica, ali i dodaje da to sa sobom povlači i određene odgovornosti.

(Fena)


1 komentar

  • Sto prije shvatite da uzalud trosite vrijemr to bolje…Bosnjaci nr zele da se vlast formira onako kako su na izborima osvojile stranke. Oni bi nesto kokosarili i cekaju MZ/ cu, visokog prestavnika da im da vlast koju nisu osvojili na izborima. Naucili da im se ide niz dlaku i popista… Od Dejtona na ovamo sve se njima pogodovalo a islo na stetu hrvata i srba. Zato se treba vratiti izvornom Dejtonu koji i ke garant mira i obustave nesretnog rata..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.