Dodik: Izetbegović izazvao političku krizu u BiH

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je u petak kako je jasno da je lider SDA Bakir Izetbegović izazvao političku krizu u BiH, ali da je isto tako jasno da je SDS učinio sve da njegovo ponašanje relativizira, odgovornost umanji i tako sebi osigura “alibi za povratak u Sarajevo”.

Umjesto ozbiljnoga odgovora na Izetbegovićevo napuštanje institucija i donošenja odluka po sarajevskim ”ćoškovima”, a ne u zajedničkim institucijama, SDS se odlučio za politički konformizam koji znači ‘Srpsku damo, fotelje ne damo”, rekao je Srni Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Prema njegovim riječima, ukoliko je inzistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvaća tu odgovornost, uz napomenu da je godinama pokazivao da mu je Srpska na prvom mjestu.

“Da je SDS i pomislio na srpske nacionalne interese, a ne na osobne, sasvim sigurno ne bi ostali najvjernije sluge Izetbegovića, spremne da zaluđuju narod u Republici Srpskoj, kako to sve rade zbog njihovih interesa”, istaknuo je Dodik za Srnu.

Dodao je da Savez za promjene, na čelu sa SDS-om, nije pokazao kako se brane interesi Srpske, nego su pokazali “kako se brane plaće, dnevnice, privilegije, a sve krijući se iza nacionalnih interesa”.

“Koliko je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica politički nepismen govori i njegova teza kako će dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića u BiH biti trenutak kada će kriza biti pobijeđena. Premijer Srbije nije ništa učinio da bi ova kriza nastala u BiH te ne može biti odgovoran ni za njezino rješavanje. Premijer Vučić dobrodošao je svuda i uvijek, samo se SDS ne treba zanositi mišlju da će se premijer Srbije miješati u unutarnje probleme BiH”, istaknuo je Dodik.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.