Dodik i Izetbegović dogovorili trošarine u Mostaru

Predsjedništvo SDS-a odlučilo je na današnjoj sjednici da ministri u Vijeću ministara BiH koji dolaze iz Saveza za promjene ne prihvate zapisnik sa hitne telefonske sjednice Vijeća ministara koja je odžana u četvrtak navečer.

Oni su istakli da ministri iz Saveza za promjene nisu bili obavješteni, a niti su glasovali o točkama dnevnog reda koje su bile na ovoj sjednici.

SDS smatra da se set zakona o trošarinama i bankarskom sektoru mora vratiti u redovitu proceduru jer je to izravan udar na građane RS, a i prenos nadležnosti kada je riječ o zakonu za osiguranju depozirta u bankama u BiH.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, rekao je novinarima da ova stranka traži da se ispita tko je odgovoran za kršenje procedura prilikom sazivanja hitne sjednice Vijeća ministara BiH, te da ministri iz Saveza za promjene u srijedu, kada je zakazana redovita sjednica Vijeća ministara, neće prihvatiti zapisnik, a time se onda dovodi u pitanje validnost sjednice, a i zakona koje je nakon te sjednice po hitnom postupku prihvatio Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, javljaju “Nezavisne novine”.

“Nadam se da će se, ipak, sve vratiti u redovitu proceduru i da ćemo o ovim zakonima raspravljati na sjednici Zastupničkog doma BiH koja je zakazana za 24. travanj ove godine”, rekao je Govedarica.

On je kazao da će Mladen Bosić, zamjenik predsjedatelja Parlamenta BiH zatražiti od Nedjeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS, da se ovaj parlament izjasni o trošarinama, ali i o zakonu o depozitu u bankama u BiH, koji je prenos nadležnosti.

Govedarica je optužio lidere SNSD-a i SDA, Milorade Dodika i Bakira Izetbegovića, da su se dogovorili u Mostaru da ponovo stave set zakona o trošarinama i bankarskom sektoru u proceduru, s kozemetičkim izmjenama, kako bi oni bili usvojeni.

“Dodik i Izetbegović su kada treba jedan drugom najveći prijatelji, a kada treba i najveći neprijatelji”, poručio je Govedarica

 

 (www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.