Dodik: Dozvoliti ljudima s Kosova da putuju u BiH

Srbi u Republici Srpskoj jedva čekaju da se riješi pitanje Kosova, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u razgovoru za albansku Klan TV.

Komentirajući činjenicu da BiH ne priznaje dokumente Kosova što gotovo onemogućava putovanje, Dodik kaže kako ne zna gdje je tu problem.

Treba dozvoliti ljudima da putuju, to je nesumnjivo, ali ne znam zbog čega ta dokumenta i zbog čega je to problem, rekao je član Predsjedništva BiH.

Nesumnjivo je i da treba riješiti problem na relaciji Beograd-Priština kaže član Predsjedništva, te dodaje da će pratiti stav Srbije kakav god on bio.

Koliko vidim Kosovo i Albanija se sve više integriraj i djele zajedničke političke vrijednosti. Čak mislim da je to normalno. Ali zašto onda nije normalno da mi Srbi iz Republike Srpske pratimo ono što je Srbija, kaže Dodik.

Na pitanje bi li RS iskoristila eventualno razgraničenje na Kosovu, Dodik kaže kako jedva čeka.

Ne čeka Dodik, čekaju Srbi, ako netko ima pravo zašto mi nemamo pravo, pita Dodik u razgovoru s novinarom albanske Klan Televizije.

Član Predsjedništva dodaje da Republika Srpska po povelji UN-a ima pravo na samopredjeljenje, prenosi N1.

Valjda ne trebam dokazivati da srpski narod ima karakteristiku naroda, bar to nije sporno, kaže Dodik, te dodao kako vjeruje da će narod imati priliku odlučiti o tome.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.