Maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomogla

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije uhitili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče.

Sarajevski policajci priveli su i njezinu majku zbog sumnje da je pomagala kćeri u ovom jezivom slučaju, piše Avaz.

Azra Bavčić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, kazala je kako je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužitelja, određen pritvor maloljetnici i njezinoj majci.

Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju, pojasnila je Bavčić.

Kako saznaje Avaz, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu. Prema neslužbenim informacijama, maloljetnica je, navodno, rodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu.

U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je otkrivena jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Liječnici su utvrdili kako je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

(www.jabuka.tv)