Dodik: Dobri Bošnjani sada nama hoće uvaliti građanski tip

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Tužiteljstvo BiH nema osnova voditi istragu protiv njega u vezi s kreditom za vilu na Dedinju u Beogradu.

Moje je da odgovaram na dokaze, a nemaju dokaza ni za što, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik kaže da ne može vjerovati da su ozbiljni tužitelji mogli staviti na papir stvari poput toga da je zloupotrijebio službeni položaj jer je otvorio račun na fizičku osobu u poslovnoj banci.

Kakva je to zloupotreba položaja, pitao je Dodik.

Naveo da je napravio ugovor da se taj objekt – ”nekretnina u Beogradu” da u zakup i dogovorio neko avansno plaćanje.

Kada su oni meni uplatili avans, ja sam taj avans iz Komercijalne banke uplatio na Pavlović banku da bi se razdruživao kredit, pojasnio je Dodik.

On je rekao da se stalno pričalo o tome i da je tek sada pokrenuta istraga, ističući da su njemu u Tužiteljstvu BiH objašnjavali da će procedura biti u svojstvu svjedoka.

Onda kada dobiješ papir vidiš da sumnjaju. Oni tvrde da sam ja to riješio putem gotovine. Prvo moraju dokazati odakle mi gotovina i iz koje kriminalne radnje sam imao tu gotovinu. Oni to ne mogu dokazati i ostaju dalje u tome, kaže Dodik.

Dodik je rekao da je pristao ići u Tužiteljstvo BiH da ne bi dozvolio daljnje spekulacije na ovu temu.

Odlučio sam se pojaviti u Tužiteljstvu BiH, jer sam potpuno uvjeren da je to spekulativno, istaknuo je član Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da ne vrijeđa nikoga koristeći vjerski termin za narod, te je istaknuo da te ljude (Bošnjake) poštuje.

Na sceni su teške političke teme u kojima ti navodno dobri Bošnjani sada nama hoće uvaliti građanski tip, pa da se mi svi zovemo tako i to je moja vrsta diferencijacije na tu temu, rekao je Dodik.

(www.jabuka.tv | Foto: Dejan Rakita/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.