Dodik će formirati operativno tijelo u RS-u za praćenje migranata

U Republici Srpskoj imenovat će se operativno tijelo čiji će zadatak biti utvrditi ulazak, kretanje i izlazak migranata s teritorije RS-a, najavljeno je u subotu nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u RS-u Milorada Dodika (SNSD), Marka Pavića (DNS) i Petra Đokića (SPRS), održanog na Kozari.

Dodik je i ovom prilikom ponovio kako u RS-u neće biti “sabirnih centara” za migrante.

Ne želimo da se na prostorima, gdje su nekad živjeli Srbi u Federaciji BiH nasele migranti, upozorio je Dodik nakon sastanka delegacija vladajućih stranaka na Kozari, prenosi BHRT.

Marko Pavić (DNS) također smatra kako se mora više uraditi kad je u pitanju migrantska kriza.

Mora se raditi energičnije na suzbijanju velikog broja migranata, a RS ih ne može primati. Nije to nedostatak želje nego mogućnosti, naglasio je Pavić.

Na sastanku vladajuće koalicije u RS-u zaključeno je također da je financijska situacija u entitetu RS stabilna, da je učinjeno dosta toga na poboljšanju života građana, povećane su mirovine i plaće, a u tijeku je, kako je istaknuto, izgradnja važnih infrastrukturnih i drugih projekata.

Prisutni su poručili kako ne sumnjaju u izbornu pobjedu ove koalicije i da RS, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.