Dodik: Bošnjaci imaju zabludu da mogu natjerati i majorizirati Hrvate – Jabuka.tv

Dodik: Bošnjaci imaju zabludu da mogu natjerati i majorizirati Hrvate

Predsjedavajući Predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u nedjelju da BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

On smatra da je mirni razlaz i dobra suradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizirane narode koji su prošli tešku povijest.

Nitko nema namjeru ovdje dizati bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Daytonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno, rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu natjerati i majorizirati Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

To je sljedeći scenarij i za nas Srbe ako ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istaknuo da, s druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, s pravom traže svoj položaj.

Dodik smatra da apsolutno nije uspio eksperiment koji su u BiH sprovodili stranci zajedno sa Bošnjacima.

Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer nitko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdje sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mjera naše slobode i dobrog života, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD-a i Zapada.

Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovdje ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu, rekao je Dodik.

(Srna)


16 komentara

 • Muslimani ne mogu prisvajat bošnjaštvo samo za sebe. Bošnjak je stari izraz za stanivnike Bosne pa prema tome pripada svima.

  Jedino rješenne za BiH je Vance-Owen-ov plan, sve drugo su ilizije.

  • Kako bih bio Bosnjak kad sam Hrvat?
   A narod Bosnjaci se do 93. zvao Muslimani sto im je Tito dao. I to im je dao zbog diplomatskih odnosa s ostalim zemljama Nesvrstanih zemalja koje su većinom muslimanske bile, drug nas je doveo u elitno društvo afričkih i bliskoistočnih zemalja u tako su ovi prostori propustili kapitalizam Zapada i najveći ekonomski i tehnološki zamah u povijesti čovječanstva. Baš mu hvala, idiotu komunističkom.
   Prije toga nisu postojali već su se dijelili na Hrvate muslimane i Srbe muslimane. Tako je bilo i gotovo.

   Kako se oni zele zvati i njihovo narodno samoopredijeljenje meni ne smeta pa da su se i 2020 tek tako odlučili zvati. Povijest ne možemo ispravljati.
   Ali mi smo Hrvati i ovo je država Hrvata, Bošnjaka i Srba, pa bez obzira tko brojniji bio takva je napravljena. Kad prihvatite da je tako onda se možemo dogovarati kako dalje…

    • Nikad. Stalno Hrvati, Srbi su naši istočni susjedi. Bošnjaci su pripadnici jedne vjeroispovijesti koji su na račun toga odlučili napraviti naciju. I OK, neka ste…

    • Čije su to bajke? Nemanjići jesu pokušali sve katolike pokrstit ali nisu uspjeli. Za pravoslavce su katolici i danas krivovjerci donodno heretici.

     Prije turske okupacije Bosna je bila 90% katolička. Ali to nema veze, vjera i nacija su dvije različite stvari. Jedino su Srbi spojili vjeru i naciju tako da su sve pravoslavce proglasili Srbima. Nisu uspjeli u Makedoniji zbog različitog jezika a u drugim krajevima im je to dobro pošlo za rukom.

   • Ja nemam problem da se svaki narod naziva kako želi ali bili smo bošnjaci više od 500 godina svi (katolici, muslkmani, pravoslavci, jevreji i dr.), a sada smo svi u nekakvim svojim mikro prostorima i nazivamo se kako se sada nazivamo! Bošnjak je naziv za žitelja Bosne! Što se tiče ovoga da mile brano vas hrvate samo nek vas brani kao što stw i u ratu dobili od srba to ćete dobiti i u miru! Vi treba da shvatite da živite od gradova u kojima su bošnjaci većina, tu plasirate ono što uvezete i ono što proizvedete! Mislim da je vrijeme da vi hrvati malo otvorite oči i realno sagledate gdje to vi idete sa politikom d.čovića!

 • Ljudi moji ostali poturice i nesto najjadnijih turaka, i eto ih sada kao oni bošnjaci hahaha amer edin ovaj onaj ma odalke vas u bosni i odalke bosna vaša turci?

 • Dodik, boreći se kao za Hrvate, gura svoj nakaradni entitet kao rješenje za Srbe.

  Kako god se okrene, mi smo jeb*en*a stranka u svemu ovom.
  Čović bi najradije Yugoslaviju tako bi mogao bit od svega pomalo.

 • 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.